Odbojkašice Ezačibašija sa trenerom (©FIVB)
Odbojkašice Ezačibašija sa trenerom (©FIVB)

Svetske prvakinje se vratile u realnost i lako pobedile PTT: Tijana gledala sa klupe, Jovana ulazila

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 15:23

Turski tim može da predahne, jer ga naredna utakmica čeka tek 7. januara

Svetske šampionke odbojkašice Ezačibašija su se vratile u Tursku, nekoliko dana su slavile titulu, a danas su imale i poslednju prvenstvenu utakmicu u 2023. godini.

Izabranice Ferhata Akbaša su u 13. kolu slavile protiv PTT Ankare - 3:0 (25:17, 25:16, 25:12), pa na pauzu odlaze u pobedničkom raspoloženju sa skorom 12-1.

Izabrane vesti

Naredni meč imaju tek 7. januara, tako da će imati vremena malo i da predahnu. Prvi sledeći rival im je Turkiš Erlajnz, a tri dana kasnije čeka ih duel sa Vašašom u Ligi šampiona (10. januar). Posle toga će imati veoma zahtevne izazova - susrete sa Fenerbahčeom u domaćem prvenstvu, pa sa Skandićijem na evro-sceni.

S obzirom na to da je Ezačibaši na papiru veliki favorit protiv tima iz Ankare, nije bilo velike potrebe da na terenu bude najjača postava.

U igru nije ulazila Tijana Bošković - dao joj je Akbaš priliku da se malo odmori posle ogromne potrošnje na Svetskom klupskom prvenstvu. Jovana Stevanović je ulazila u trećem setu i zabeležila dva poena - jedan iz napada (1-1, 100 odsto) i jedan as.

Najefikasnije u pobedničkom sastavu bile su Šinejd Džek Kisal i Aleksa Grej sa po 11 poena. Dvocifrena je bila i Irina Voronkova sa deset.

U poraženom taboru su tri srpske odbojkašice - Slađana Mirković i Maja Savić su bile starteri i odigrale su skoro ceo meč, a Sara Carić je ulazila u trećem setu.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

13. kolo

Ezačibaši - Ankara PTT 3:0

17.00: Kuzejboru - Vakifbank



tagovi

Jovana StevanovićTijana BoškovićEzačibašiSlađana Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara