Melisa Vargas (©CEV)
Melisa Vargas (©CEV)

Terzićevo remek-delo! Počišćen Gvidetijev Vakifbank, Fener otvorio vrata finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 19:49

Još jedna neverovatna partija Melise Vargas i drugarica

Teško da neko može da zaustavi Zorana Terzića na putu ka evropskoj titulu! Tako bar deluje u ovom trenutku. Posle neverovatnih izdanja protiv Koneljana, odbojkašice Fenerbahčea su i u prvom duelu polufinala prikazale fantastičan repertoar koji je ostavio bez teksta i reakcije čak i aktuelne evropske šampionke. Navijači Vakifbanka odavno nisu gledali meč na kome su njihove miljenice ovako nadigrane - 25:10, 25:23, 25:20.

I pored večerašnjeg čišćenja, još ništa nije gotovo jer se naredne nedelje igra i revanš. Fener će na domaćem terenu igrati za prolaz u finale Lige šampiona, prvo za bivšeg selektora Srbije Zorana Terzića. Samo dva seta biće potrebna njegovoj ekspediciji da overi prolaz... Jasno je da je Vakif pred eliminacijom, posebno kad se pogleda forma u kojoj je protivnička ekipa. Da bi Gvidetijeve devojke izašle iz teške situacije i dobile priliku da brane titulu u Torinu moraju prvo da slave 3:0 ili 3:1, pa da dobiju i zlatni set. Morao bi da se desi baš loš dan Fedorovceve i drugarica, da bi dozvolile potpuni preokret i ispadanje iz evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Prošle godine je Vakifbank u polufinalu izbacio Fenerbahče posle zlatnog seta - dobro se toga seća srpski trener. I on i njegova ekipa prilično su naštreni da se revanširaju sadašnjem selektoru Srbije Đovaniju Gvidetiju. Navikao je Terzić da drži lekcije Italijanu kad je reprezentativna scena u pitanju, ali polako uspeva da pronađe recept protiv njega i kad je reč o klupskim bitkama.

Ako za neki set ove sezone može da se kaže da je bio čisto savršenstvo to je onda prvi na današnjoj utakmici. Koliko su samo moćno izgledale izabranice Zorana Terzića... Učinile su sve da njihove protivnice koje brane evropski tron deluju kao ekipa iz nižeg ranga. Sve je išlo toliko glatko - od prijema, dizanja, napada, pa do bloka i odbrane. Sve igračice Fenera su učestvovale u građenju ogromne prednosti. Imale su sjajan timski učinak u napadu od 65 odsto prolaza, a rivalke samo 29. Dominirale su Melisa Vargas, Ana Kristina i Arina Fedorovceva, sjajno su ih pratile i Vučkova, Erdem, Makris i Orge. Mlada Ruskinja je i na ovom meču demonstrirala kakav servis ima, posle njenog asa Fener je stekao duplo vođstvo - 18:9. Takva razlika je omogućila Terzićevim devojkama opuštenu završnicu, u kojoj nije bilo nikakvih turbulencija. Set je trajao samo 19 minuta, a završen je rezultatom - 25:10.

U drugom periodu publika je gledala neizvesniju borbu. Odlično je otvorio Terzićev tim i ovaj set, poveo je 9:4, pa je Gvideti morao da održi motivacioni govor na tajm-autu. Uticao je na svoje devojke pa se stanje na terenu i semaforu promenilo. Fener je počeo da ređa greške, Egonu i Badžema su koristile svoje šanse, došlo je do preokreta. Vakif je dočekao završnicu sa vođstvom - 20:17, ali mu ni tri poena viška nisu bila dovoljna da dođe do izjednačenja. Erdem je donela važne poene sa servisa, Egonu je napravila grešku kad ne treba i set se završio ponovo slavljem istog tima - 25:23.

Prvi su dobile lako, drugi posle velikog preokreta, samopouzdanje je poraslo i teško ih je bilo zaustaviti. Egonu je pokušala nešto da uradi, ali je svaki put stizao odgovor fantastične Melise Vargas. Kubanka sa turskim pasošem nije popuštala, napadala je iz svih pozicija i dovela svoj tim do maksimalne pobede. Čak osam poena je dala u trećem periodu, a meč je završila sa 19.

Ana Kristina joj je pomogla sa 13, a Arina Fedorovceva sa 12 (četiri asa). U poraženom sastavu najbolja je bila Paola Egonu sa 17 poena, a pratila je Gabi Gimaraeš sa samo šest.

POLUFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Novara - Ezačibaši 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 17:25, 16:14)

Četvrtak

Vakifbank - Fenerbahče 0:3 (10:25, 23:25, 20:25)


tagovi

Zoran TerzićŽOK FenerbahčevakifbankCEV Liga šampionaĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara