Toni Đerona (©Starsport)
Toni Đerona (©Starsport)

Toni Đerona: Izgubili smo 16 lopti, neprihvatljivo; Marsenić: Ne sme ovo da nam se dešava

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 19:01

"Emotivno smo se ispraznili posle pobede u četvrtak", kaže selektor Orlova posle teškog poraza u Bergenu

Poraz nije tragičan, i dalje smo 99 odsto na Evropskom prvenstvu, ali brine igra, debakl u Bergenu – 25:35.

Norvežani jesu bolji od nas, ali ne sa 10 golova, koliko je bilo u revanšu. Cilj je ispunjen, uzeli smo dva boda iz dva meča sa Vikinzima, ali težak poraz bacio je mrlju na utisak koji četa Tonija Đerone ostavila u poslednje dve godine. Ovo je bio ubedljivo najteži poraz Srbije pod vođstvom španskog stručnjaka.

Izabrane vesti

Izgubili smo 16 lopti, promašili mnogo šuteva sa šest metara. Nismo bili dovoljno fokusirani. Emotivno smo se ispraznili posle pobede u četvrtak. Bio je ovo loš dan za nas, ali moramo da ostanemo zajedno, da analizira ovaj poraz, da prikupimo informacije, izvučemo pouke kako bi nam se ovo više ne bi događalo. Nema pozitivnih stvari u ovom porazu osim debija Nikole Zečevića. Ovo je najgora igra otkad sam preuzeo Srbiju. Žao mi je zbog ljudi u Srbiji, razočarali smo ih ovom utakmicom. Ovakva igra nije prihvatljiva. Okrećemo se meču protiv Finske i Slovačke koji bi mogle da nam donese kartu za Evropsko prvenstvo“, rekao je Toni Đerona posle meča.

Mijajlo Marsenić je bio naš najefikasnij igrač sa pet golova.

Nije ovo bio naš dan. Vrhunska igra Norveške. Napravili smo mnogo grešaka, nismo bili pravi kao u prethodnim utakmcima. Norveška sa dobrim i iskusnim igračima je sve to iskoristila i kažnjavala. Nismo mogli da im pariramo u trčanju, posebno u prvom poluvremenu. Sve u svemu, zaslužena pobeda Norveške. Ne sme ovo da nam se dešava, nismo bili na nivou. Ovo je neprihvatljiva igra, moramo dobro da razmislimo i da na naredne dve utakmice dođemo pametniji, bolji, spremniji i da sa dve pobede završimo ove kvalifikacije i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“, rekao je pivotmen Fuksea iz Berlina.

Matematički, Srbiji treba bod u naredna dva meča da bi se plasirala među 24 najbolje selekcije na Starom kontinentu.



tagovi

Toni ĐeronaMijajlo MarsenićRukometna reprezentacija Srbijekvalifikacije za EP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara