Alem Toskić (©twitter.com/@RKCPL)
Alem Toskić (©twitter.com/@RKCPL)

Toskić nije više trener Celja

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 16:23

Srpski stručnjak podneo ostavku posle poraza u četvrtfinalu Kupa Slovenije od Krke

Ceh za očajnu sezonu Celja, kako u Ligi šampiona, tako i u domaćim okvirima, platio je Alem Toskić. Posle dve i po godine na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope, bivši reprezentativac Srbije je podneo ostavku.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz u četvrtfinalu Kupa Slovenije od Krke koju vodi pomoćnik Borisa Rojevića u reprezentaciji Srbije, Mirko Skoko.

Izabrane vesti

Celje je suočen sa lošom finansijskom situacijom tokom sezone je puštao igrače da odu. U Ligi šampiona je ostao na nuli posle 14 utakmica, dok je u šampionatu Slovenije na pragu gubitka titule koja je blizu Trimo Trebnja koji vodu selektor Slovenije Uroš Zorman.

"Najbolje rešenje za klub i za mene lično u ovom trenutku je raskid ugovora. Iza nas su dve odlične sezone, ova godina nije išla po očekivanjima i željama. Mnogo toga se desilo i promenilo za ovo vreme, posebno u igračkom kadru. Zajedno smo u svakom trenutku dao sam sve od sebe sa ekipom. Zahvalan sam svim igračima i članovima stručnog štaba sa kojima sam radio. Verujem da smo zajedno postali bolji ljudi, bolji igrači i napredovao u svim oblastima”, rekao je Toskić.

Toskić je sa Celjanima osvojio dve titule sa Celjom i igrao dvaput u EHF Ligi šampiona. Nekadašnji pivotmen Orlova, koji ima srebro iz Beograda 2012. godine, trenersku karijeru započeo je u mađarskom Čurgu 2019.

Do kraja sezone ekipu će da vodi Klemen Luzar, trener juniorske reprezentacije Slovenije.


tagovi

Alem ToskićCelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara