Radomir Drašović (©MN Press)
Radomir Drašović (©MN Press)

Treća sreća za Stevanovićeve Delfine

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 05:56

Vaterpolisti Srbije u prijateljskom meču u Dalasu dobili Španiju sa 14:12

Posle dva poraza „preko bare“ u Lujvilu, od domaćina SAD-a i Španije, vaterpolisti Srbije konačno su slavili u prvom meču u 2023. godini. Tim novog selektora Uroša Stevanovića dobio je u Dalasu Španiju sa 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 4:2).

Delfini su se revanširali Furiji na poraz pre nekoliko dana. Na poluvremenu je bilo +3, posle tri četvrtine +4, da bi u poslednjih osam minuta došlo do opuštanja naše selekcije, ali je sačuvana prednost. Po tri gola su postigli Vasilije Martinović i Radomir Drašović, s tim da je mladi vatepolista Novog Beograda bio maksimalan – 3/3, dok je Drašović pogodio mrežu tri puta iz sedam pokušaja.

Izabrane vesti

Kapiten Nikola Jakšić i centar Nemanja Ubović su dali po dva gola, dok su se u list strelaca upisali i Sava Ranđelović, Đorđe Vučinić, Marko Radulović i Ognjen Stojanović. Golman Branislav Mitrović je imao čak 18 odbrana.

Alvaro Granados sa tri gola je bio najbolji kod Španaca, dok su po dva delo Bernata Sanauha, Marka Larumbea, Blaja Maljaraha i Aleksa Bustosa. Pepe Motos nije bio raspoložen na golu kao Mitrović, zaustavio je samo tri udarca našim vaterpolistima.

Naredne noći (02.00) olimpijski šampion iz Rija i Tokija igraće opet u Dalasu sa domaćinom, SAD-om.

Podsetimo, Uroš Stevanoviću su ove utakmice na američkoj turneji debitantske na klupi Srbije posle preuzimanje kormila od trofejnog Dejana Savića. Pozvao je 18 igrača, najviše iz šampiona Novog Beograda i kragujevačkog Radničkog. Šest, odnosno pet. Na listi putnika nije se našlo ime Dušana Mandića, kapitena srpskog šampiona i dugogodišnjeg reprezentativca koji je sklopio dogovor sa selektorom da preskoči prvo okupljanje.


tagovi

Radomir DrašovićVaterpolo reprezentacija Španijevaterpolo reprezentacija SrbijeUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara