Ivan Basara (©Starsport)
Ivan Basara (©Starsport)

Triler za pamćenje: Zvezdi poništen gol u poslednjoj sekundi, Jadran trijumfovao posle tri kruga peteraca

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 20:29

Crveno-beli imali tri gola prednosti u osnovnom delu i na kraju ipak ostali bez pobede...

Jeste grupna faza, ali o utakmici u Trebinju dugo će se pričati i nosuće epitet jedna od najboljih u toj fazi Lige šampiona. Triler za pamćenje!

Arbitri su u poslednjoj sekundi poništrili gol Dušana Vasića na asistenciju Gavrila Subotića i u Jadranu su nakratko odahnuli. Preživeli su Novljani i uveli utakmicu u peterce, a u njoj su obrnute bezmalo tri pune serije i tragičar je bio nesuđeni asistent za pobedu crveno-belih - 8:8, posle peteraca 21:20.

Izabrane vesti

Sve se slomilo preko leđa Gavrila Subotića, sudbina je udesila da penal-serija stane pri njegovom udarcu. Za crveno-bele je rulet u Trebinju stao ma crno, a sve je išlo ka tome da će upisati prvenac u Ligi šampiona.

Imala je ekipa Aleksandra Filipovića i tri gola prednosti, sjajno je igrao upravo Gavril Subotić, kao i Lukas Seman i Ivan Basara, međutim, mat je izostao. Crveno-beli nisu priveli utakmicu, nisu zadali Novljanima završni udarac i Martin Gardašević ih je vratio u život.

Kapiten Jadrana je briljirao u Hercegovini, spakovao je četiri gola u osnovnom delu utakmice. Nosio je crnogorskog prvaka pred navijačima koji su većinski bili naklonjeni crveno-belima, a Ivan Nagajev i Danilo Radović su se, uz fortunu, postarali da meč ode u peterce.

Pride i pomenuta situacija sa poništenim golom... Negodovali su vaterpolisti Crvene zvezde, stvorila se tenzična atmosfera i deo energije uzalud je protraćem. Sudijama nije palo na pamet da promene odluku.

Nervoza je uticala na Ivana Basara, nije bio precizan u prvoj seriji. Nije ni Lazar Vukićević za Jadran u četvrtoj. Svi ostali jesu do Gavrila Subotića. Možda bi bilo drugačije sa su golmani bili na nivou iz osnovnog dela. Vladimir Mišović je imao 15 odbrana do peteraca, Darko Đurović na suprotnom golu 13. Ali, teško da se čuvarima mreža može išta zameriti u raspucavanju, jer šuteri su silovito tukli. Osim u tri navrata. Sve skupa u penal-seriji 13:12 za Jadran.

Zvezda je u Trebinju, pred mnoštvom svojih navijača, ostala bez pobede, ali ne i bodova. Preciznije boda. Došla je do prvog u Ligi šampiona, a u drugom delu takmičenja imaće priliku da se revanšira Jadranu u Beogradu. No definitivno crveno-beli imaju za čime da žale, jer i Splićane i Novljane su imali...

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO:

Utorak 

GRUPA A:

Steaua Bukurešt - Breša 8:17

Novi Beograd - Sabadelj 10:12


GRUPA B:

Dinamo Tbilisi - Jug Dubrovnik 5:12

Pro Reko - Olimpijakos 12:11


Sreda

GRUPA C:

Jadran Herceg Novi - Crvena zvezda 8:8, petercima 13:12

Ferencvaroš - Jadran Split 13:11


GRUPA D:

Špandau - Vuljagmeni 14:13

Barseloneta - Marselj 9:7



tagovi

VK Jadran Herceg NoviVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluGavril SubotićIvan BabićDušan VasićAleksandar Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara