Odbojkašice Turske (©FIVB)
Odbojkašice Turske (©FIVB)

Turkinje uspešno koračaju ka Parizu, Peru im napravio malo problema

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 10:54

Santarelijeva četa zabeležila treću pobedu u kvalifikacijama

Lakše prepreke odbojkašice Turske su lako preskočile u kvalifikacijama. U prvom kolu zaustavile su Portoriko, u drugom Bugarsku, a danas u trećem Peru.

Posle dve maksimalne pobede, ovog puta su protivnice uspele da im otkinu set - 3:1 (25:18, 25:27, 25:17, 29:27).

Izabrane vesti

Kad se pogleda raspored - vidljivo je da i Santarelijeva četa, kao i Gvidetijeva u grupi A, ima postepen rast kad je jačina protivnika u pitanju. Nove evropske šampionke narednih dana čekaju tek ozbiljniji dueli sa Brazilom i Japanom, kao i nešto lakši mečevi sa Argentinom i Belgijom.

Do treće pobede Tursku je predvodila veoma motivisana Ebrar Karakurt sa 22 poena - 20 iz napada i dva iz bloka. Kod protivnica najbolja je bila Maria Paula Rodrigez sa 20 poena.

Odradile su dobro Turkinje prvi deo posla, nastavile su uspešno da koračaju ka Parizu i čini se da priliku za ulazak u avionu već u septembru ove godine, neće propustiti.

Santareli je na današnjm meču uspeo u velikoj meri da odmori Melisu Vargas, Hande Baladin, Džansu Ozbaj, Zehru Guneš, Edu Erdem... Neke od njih je morao da uvede kad je bilo gusto, ali im je svakako sačuvao snagu za izazove koji tek slede.

Podsetimo, sa tri kvalifikaciona turnira koja su u toku - po dve najbolje ekipe, ukupno šest, izboriće plasman na Olimpijske igre koje se narednog leta igraju u Parizu.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa B

Belgija - Argentina 0:3

Turska - Peru 3:1

Brazil - Bugarska U TOKU

12.25: Japan - Portoriko


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija TurskeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara