Zoran Terzić (©Reuters)
Zoran Terzić (©Reuters)

Turska domaćin Svetskog klupskog prvenstva: Terzić napada tron u Ankari

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.09.21. | 13:14

Odbojkašice će se za epitet najboljeg na planeti na klupskoj sceni boriti od 15. do 19. decembra

Ženske reprezentacije su završile svoje akcije, a vrlo brzo će početi izazovi za klubove. Svetska odbojkaška federacija je saopštila da će se Svetsko klupsko prvenstvo u ženskoj konkurenciji odigrati ove godine u Ankari od 15. do 19. decembra.

Na ovom turniru će učestvovati šest timova. Kartu je rezervisao italijanski Koneljano kao šampion Evrope za prethodnu sezonu i Vakifbank iz Istanbula kao vicešampion Lige šampiona. Učestvovaće prvak i drugoplasirani tim iz Južne Amerike, kao i šampion Azije. Šesta ekipa je je izabrana kao predstavnik zemlje domaćina, a to će biti turski Fenerbahče, koji je vicešampion Turske (izgubio finale od Vakifa). Taj klub sa klupe vodi selektor Srbije Zoran Terzić, a za njega igra naša odbojkašica Mina Popović.

Izabrane vesti

Vakfibank je tri puta bio pobednik Svetskog klupskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica. Ezačibaši je osvojio dve titule, a po jednom su trofej osvajali ruski Dinamo Kazanj, azerbejdžanska Rabita Baku, turski Fenerbahče Istanbul, italijanski Il Mesađero Ravena i Imoko Volej Koneljano, kao i brazilski Solis Nestle, Leite Moka Sao Paulo i Sadia Sao Paulo.


tagovi

Zoran TerzićOK Fenerbahčevakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara