Duško Todorović (©Mozzart Bet)
Duško Todorović (©Mozzart Bet)

UFC: Duško Grom Todorović i Vreme za priču

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.21. | 08:16

Srpski borac otvara sezonu u Abu Dabiju protiv Sorijana (21.00)

UFC će ovu sezonu otvoriti na ostrvu Jas u Abu Dabiju. Na ovoj priredbi nasupiće i srpski borac Duško Grom Todorović, a protivnik će mu biti neporaženi Amerikanac sa Havaja Punahel Vreme za priču Sorijano.

Posle uspešnog debija Duško Todorović će se ponovo naći u famoznom oktagonu UFC-a, na prvoj ovogodišnjoj priredbi najprestižnije svetske MMA promocije.

Izabrane vesti

Podsećamo da je Duško debitovao početkom oktobra minule godine, kada je slavio prekidom u drugoj rundi protiv Dekuana Taunzenda, kojem je posle tog poraza UFC uručio otkaz. Naredni Duškov ispit biće znatno teži od prethodnog. Njegov protivnik Sorijano je neporažen i do sada ima perfektan skor od sedam pobeda.

Pod okriljem UFC-a Sorijano je kao i Duško odradio jednu borbu. Amerikanac je u UFC-u debitovao u decembru 2019. godine i od tada se nije borio. Utisak koji je Sorijano u svom debiju ostavio u najmanju ruku je impresivan. Naime, on je svog protivnika nokautirao za nešto više od tri minuta od početka prve runde.

Interesantan podatak je činjenica da je Sorijano svoj put u UFC izborio, baš kao i Duško, preko rijalitija DWCS, u kojem je pobedio jednoglasnom odlukom sudija. UFC-ovi mečmejkeri su odradili odličan posao uparivanjem ova dva borca. Duško će biti blagi favorit u meču, ali ipak treba istaći da se, makar na papiru, radi o vrlo neizvesnom meču.

Sorijano ima 28 godina, dok je Dušku 26. Sorijano je visok 183cm, Duško 185cm, Sorijanov raspon ruku je 183cm, a Duškov 188cm. Iskustvo i fizičke predispozicije su definitivno na strani srpskog borca. Sudeći po dosadašnjim mečevima u kojima smo imali prilike da gledamo ova dva mlada borca, Duško bi trebalo da ima prednost u parteru i na nogama.

SVE KVOTE ZA UFC DOGAĐAJ U ABU DABIJU

O tome koliko je ovaj meč intrigantan svedoči činjenica da je predsednik UFC-a lično na svom Instagram profilu najavio ovu borbu kao jednu od onih na koju bi gledaoci morali da obrate posebnu pažnju. Pobeda nad Sorijanom bi Todoroviću otvorila mnoga vrata i naklonost uprave UFC-a. Duško je još prošle nedelje sleteo u Abu Dabi sa svojim timom, u pratnji trenera Jovana i Aleksandra Milićevića kao i menadžera, ujedino i predsednika nasprestižnije srpske MMA promocije i bivšeg člana UFC-a Bojana Mihajlovića.

Borba Duška Todorovića će otvoriti glavni program u subotu, što je velika čast za našeg borca. U glavnoj borbi nas čeka spektakularan duel perolake kategorije između Maksa Holoveja i Kelvina Katara, po svemu sudeći, za mesto prvog izazivača. Glavni program počinje u 21.00 po srednjoevropskom vremenu.

U susret ovoj borbi Mozzart nagrađuje jednog pratioca Mozzart MMA opremom. Sve što treba da uradite je da zapratite Instagram naloge @mozzartbet, potom i @todorovic_ufc, lajkujete post i do subote do 21.00 u komentaru prognozirate u kojoj rundi će se završiti borba između Todorovića i Sorijana. Opširnije OVDE.

UFC

Subota

21.00: (2,11) Sorijano - Todorović (1,65)

21.15: (1,35) Bakli - Di Čiriko (2,90)

22.00: (2,19) Braun - Kondit (1,60)

22.15: (1,60) Holovej - Katar (2,19)

23.00: (1,33) Poncinibio - Đinlian (3,00)

Nedelja

04.00: (1,35) Makregor - Poarje (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Ivan BEGANI


tagovi

UFCufc mozzartDuško Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara