Mark Lebedev (CEV)
Mark Lebedev (CEV)

Vicešampioni Evrope imaju novog selektora: Kolaković ih je odbio, Lebedev pristao

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 16:39

Muška odbojkaška reprezentacija Slovenije pokušaće sa Australijancem da nastavi sa uspesima

Želeli su Igora Kolakovića, a dobili Marka Lebedeva. Slovenci su ozbiljno zagrizli da na klupu reprezentacije dovedu crnogorskog stručnjaka, međutim pošto je on prihvatio poziv Srbije, morali su da traže novo rešenje. Izbor je pao na Australijanca, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Odbojkaškim savezom Slovenije.

Veliku odluku je za zvaničan sajt Saveza obrazložio predsednik Metod Ropret.

Izabrane vesti

"Imali smo veoma uspešnu četvorogodišnju saradnju sa Albertom Đulijanijem, ali smo odlučili da osvežimo stručni štab za novi period tokom kog nas čeka Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Kao što je to bio običaj poslednjih godina, obratili smo se eminentnim stranim stručnjacima. Procedure biranja kod nas su veoma temeljne i obimne... Bilo je mnogo ponuda, a izabrali smo na kraju Marka Lebedeva. On je izuzetan trener i uvereni smo da će reprezentacija sa njim nastaviti putem kojim je išla poslednjih godina. Garancija za to su njegove reference i kvalitet naših momaka", rekao je Metod Ropret.

Na poslednja četiri kontinentalna prvenstva Slovenija je tri puta osvajala srebro (2015, 2019, 2021). Prve uspehe napravila je sa Andreom Đanijem na klupi, a njegovim stopama je kasnije išao Slobodan Kovač, pa onda i Alberto Đulijani. Sada je red na trenera Fridrihshafena.

"Slovenija ima veoma dobar tim sa kojim svaki trener želi da radi. Rezultati govore sami za sebe, sviđaju mi se i ljudi koji su uključeni u rad sa timom, kao i predstavnici Saveza. Veoma sam motivisan za rad i želim da postignemo još bolje rezultate nego što su oni bili u prošlosti. Liga nacija će biti dobra prilika za razvoj mladih igrača, a naš prioritet je Svetsko prvenstvo, na kome sam uveren da možemo značajno da poboljšamo dostignuće iz 2018. godine", zaključio je Mark Lebedev.


tagovi

Slovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara