Darko Milenković (©srl.rs)
Darko Milenković (©srl.rs)

Voša 13 od 13, Kragujevčane rešetali Puhovski i Milenković, povratak Ocvirka

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 20:30

Super rukometna liga Srbije: Novosađani lako dobili Radnički sa 36:26 u prvom meču 14. kola

Srpski šampion i dalje sa maksimalnim učinkom u Super rukometnoj ligi. U danu kada je Novi Sad proglasio RK Vojvodinu za najbolji muški sportski klub u gradu za 2023. godinu, četa Borisa Rojevića je slavila na Slanoj bari protiv Radničkog iz Kragujevca sa 36:26 i upisala 13. pobedu u šampionatu.

Bez Andreja Trnavca, Luke Rogana i Vukašina Vorkapića, kao i Mohameda Aziza Aidija koji se povredio na startu meča, Lale su lako srušile otpor Kragujevčana koji su gajili ambicije da se dokopaju plej-ofa pre početka sezone, ali igraju očajno u poslednje vreme, pa su pre desetak dana ostali bez trenera Zlatka Petronijevića.

Izabrane vesti

Ono što raduje Novosađane je da se posle mesec i po pauze zbog problema s leđima u tim vratio Slovenac Gregor Ocvirk koji se očigledno uželeo rukometa, postigao je četiri gola, bez promašaja. Odličan na golu je bio Fran Lučin, dok su ton igre u napadu davali Boris Puhovski i Darko Milenković.

Pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljalo. Razlike u kvalitetu je bila očigledna u korist domaćeg tima. Trener Rojević je iskoristio šansu da rasporedi minutažu na sve igrače. Belorus Puhovski sa sedam golova je bio najbolji kod domaćina, pogodak manje delo je levorukog Milenkovića, dok je četiri pogotka, osim pominjanog Ocvirka, dao i srednji bek Branko Tomić. Po tri puta su se u listu strelaca upisali Nemanja Ratković, Stefan Sunajko, Bojan Rađenović i Milan Golubović. Lučin je sakupio 11 intervencija.

Kod Kragujevčana nije bilo u timu nekih igrača s početka sezone, golmana Nikole Perića, levog beka Petra Panića, pivotmena Davidovića... Kapiten Miloš Barudžić sa sedam golova je bio najefikasniji, dok je Bogdan Utvić pogodio četiri puta. Na golu je Aleksa Ivanović imao samo četiri odbrane.

Vojvodinu do kraja godine očekuje zaostali meč sa Dinamom u Pančevu naredne nedelje, kao i Svesrpski kup u Lazarevcu gde brani titulu.

SUPER LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

Vojvodina – Radnički Kragujevac 36:26 (16:10)

Subota

17.00: Obilić – Partizan

18.00: Dubočica – Proleter

18.00: Dinamo Pančevo – Crvena zvezda

19.00: Jugović – Metaloplastika

19.00: Vranje – Ub



tagovi

RK VojvodinaRK Radnički KragujevacRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara