Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Voša i sa klincima na +19, istakli se Borojević i Đorđe Draško

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 19:58

Super rukometna liga Srbije: Novosađani pobedili Ub sa 35:16 (20:8) u prvom meču 16. kola

Trener Lala Boris Rojević ima velikiih kadrovskih problema s povredama, ali šampion Srbije ima klince koji kucaju na vrata prvog tima. Novosađani su lako pobedili Ub sa 35:16 u prvom meču 16. kola Supe rukometne lige Srbije i napravili dobru uvertiru pred utorak kada u dvorani Slana bara (nema više karata) stiže moćni Flensburg, šampion Evrope iz 2014. godine.

Od šestorice povređenih, u tim se vratio samo mladi Simo Šijan, dok su šansu dobili tinejdžeri Andrija Stankov, braća Marko i Đorđe Draško i Vasilije Borojević. Šansu su najbolje iskoristili levoruki Borojević, strelac sedam golova (najefikasniji igrač meča), dok je Đorđe Draško pogodio pet puta mrežu novajlije u eliti.

Izabrane vesti

Odmorio je Rojević Belorusa Borisa Puhovskog, Luku Rogana i Darka Milenkovića, kojih nije bilo u protokolu, dok nisu ulazili u igru Petar Đorđić, Milan Golubović i Andrej Trnavac. Živan Pešić je postigao šest pogodaka, a Branko Tomić i Stefan Sunajko su pogodili po četiri puta mrežu gostiju.

Simo Šijan je odigrao prvi meč ove godine i dao je tri gola. Fran Lučin je sakupio pet odbrana, a Marko Draško četiri. Ub je ove zime desetkovan odlascima najboljih igrača, pa će teško da ostane u najvišem rangu. Bolji od ostalih bio je Dušan Panovski sa četiri pogotka i golman Marko Mrdović sa sedam intervencija.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

Vojvodina – Ub 35:16 (20:8)

Subota

18.00: Dinamo Pančevo – Radnički Kragujevac

19.00: Jugović – Dubočica

19.00: Vranje – Proleter Zrenjanin

Nedelja

18.00: Crvena zvezda – Partizan

Utorak

18.00: Obilić – Metaloplastika



tagovi

RK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara