(©CEV)
(©CEV)

Vuk Ivanković sve bolji, Radnički prvi do polufinala

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 18:03

Mladi radnik nije uspeo da iznenadi velikog favorita

Prvi je ulazak u polufinale obezbedio Radnički. Momci iz Kragujevca su brzinski završili posao protiv Mladog radnika, oba meča su pobedili maksimalnim rezultatom i tako ostvarili prvi cilj u plej-ofu.

Na gostujućem terenu rezultat po setovima bio je - 25:20, 25:17, 25:22.

Izabrane vesti

Požarevljani su na neuobičajen način izbacili Brđovićev tim iz polufinala Kupa, kada su izgubili revanš maksimalnim rezultatom, ali ih je bolji poen količnik pogurao u borbu za trofej. Tada su samo dva poena presudila.

Ovog puta su odbojkaši Radničkog bili znatno koncentrisaniji na oba susreta, nisu dali rivalu da se ponada da može do jedne pobede, a kamoli da ih eliminiše.

Vuk Ivanković je na oba meča pokazao da se nalazi u veoma dobroj formi u važnom delu sezone. Ovog puta je doprineo pobedi sa 13 poena (napad 22-13, 59 odsto). Jedan poen više od njega zabeležio je korektor Dejvid Krastev (15-7, 47 odsto), koji se posebno istakao na servisu - imao je sedam aseva. Nikola Goić je upisao osam, a Filip Stoilović sedam poena.

U poraženom taboru kao i uvek izdvojio se Aleksandar Gmitrović sa 13 poena (25-11, 44 odsto). Jovan Perović se zaustavio na 11, a Nemanja Antunović na devet.

Mladi radnik je večeras završio sezonu, koja je u jednom periodu pretila da bude prilično neuspešna. Utisak je popravljen u drugom delu - izboreno je finale Kupa i plej-of. Radnički je ipak bio preveliki zalogaj za ekipu iz Požarevca...

Kragujevčani će nastaviti put ka tituli. Njihov naredni rival biće bolji iz četvrtfinalne serije u kojoj se sastaju Partizan i Spartak.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinale

Mladi radnik - Radnički 0:3 (prvi meč 0:3)

18.00: Vojvodina - Karađorđe (2:3)

19.00: Takovo - Crvena zvezda (0:3)

20.30: Spartak - Partizan (0:3)

***četvrtfinalna serija se igra do dve pobede


tagovi

OK RadničkiOK Mladi RadnikSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara