(©MN Press)
(©MN Press)

Žakić: Lajkovac trenutno najviše pokazuje, videćemo kakvi su pod pritiskom

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 17:23

"Mislim da naša prednost može da bude to što smo odigrali više teških utakmica", rekao je trener TENT-a

Tri meč lopte imao je Partizan u petak uveče u Masteru. Bile su crno-bele veoma blizu izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji, ali su poklekle u ključnim trenucima...

TENT se vratio, dobio meč kad se činilo da je nemoguće i prošao dalje...

Izabrane vesti

Posle utakmice je detaljnu analizu izneo trener Obrenovčanki Igor Žakić.

"Prvo čestitke ekipi Partizana, koja je ozbiljan pritisak pravila servisom, igrom u odbrani... Stvarno su odigrali odličnu utakmicu", rekao je Žakić. "Znali smo da imaju taj karakter, da neće da se predaju. Gledajući onu utakmicu od pre tri dana, ništa nije bila lakša s tim što smo mi neke stvari rešavali jednostavnije u odnosu na sada. Na drugom meču su nas terali na potez više. Mi smo napadački bili potpuno u kontra ritmu, ali i sa tim lošim procentima napada smo uspeli karakterom da prelomimo ovaj peti set. Želeli smo da završimo sve u dve utakmice, da dobijemo više vremena i za odmor, jer je definitivno ekipa u velikom zamoru. Ima tu i nekih sitnih bolesti koje se dešavaju svima, pa i nama. Moramo da regenerišemo i odmorimo igračice za ono što nas čeka - a to je polufinale sa Lajkovcem. Nadam se da ćemo tu da pokažemo našu najbolju odbojku ove sezone. Nadam se da smo za to zreli i mislim da ako to bude slučaj da ćemo biti u finalu".

Na poziciji korektora ponovo je igrala Mina Mijatović, igračica koja inače pokriva mesto primača servisa. Iz postave je ispala Milana Rajlić, a uskočila je Nevena Sajić koja je bila jedna od zaslužnijih za trijumf.

"Moramo da probamo... Pohvala i za Bojanu Popović koja je ušla, unela neku novu energiju i uspela da izdrži pre svega primački. Posebno u teškim poenima u drugom setu - uspevala da unese novu energiju. Sve devojke su dale određeni doprinos... Ovo sa Minom je rešenje koje moramo da imamo na umu. Plej-of je takmičenje koje ništa ne prašta. Ništa se ne računa unazad što je bilo, već je takmičenje za sebe. Moramo da imamo sve opcije u mogućnosti".

Naredni rival TENT-a je lajkovački Železničar, koji je izbacio Srem u četvrtfinalu.

"Po mom mišljenju Lajkovac trenutno najviše pokazuje igrački. Videćemo kakvi su pod pritiskom... Nisu ove sezone imali situacije gde su bili pod većim pritiskom. Mislim da tu može da bude naša prednost jer smo odigrali više teških utakmica. I oni su ekipa koja je sastavljena od iskusnih igračica koje su imale važne mečeve. Ali, ja verujem u moje devojke i mislim da možemo sa njima da se borimo".

Možda Obrenovčanka bude značilo ovakvo teško iskustvo iz četvrtfinala, jer će pametnije dočekati polufinale.

"Apsolutno... Znači i zbog glave, karaktera... Nije bilo realno da dobijemo peti set, a opet smo ga dobili. To su neke stvari koje grade karakter. Kada dođu teški momenti na njih se vraćaš i govoriš da možeš. Ove devojke su dokazale to, pobedile su iako nisu igrale sjajno. Ja igrom nisam zadovoljan, ali nemam šta da zamerim. I ove stvari treba da se prođu. I ovo je bolja varijanta, nego da smo sa lošom igrom došli lako do pobede", podvukao je Igor Žakić.



tagovi

Igor ŽakićOK TentŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara