Igor Žakić (©MN Press)
Igor Žakić (©MN Press)

Žakićeva ekspedicija prejaka za Sporting: TENT ove sezone na skoru 10-0

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 20:54

Obrenovčanke osvojile sva tri boda na gostovanju u Lisabonu

Bilo je uspona, bilo je i padova, ali ono što je najvažnije - TENT se iz Lisabona vraća sa sva tri boda!

Odbojkašice kluba iz Obrenovca su u šesnaestini finala Kupa izazivača izborile pobedu na gostovanju Sportingu i sa dobrom zalihom će dočekati revanš - 3:1 (25:22, 25:16, 16:25, 25:16).

Izabrane vesti

Ekspedicija trenera Igora Žakića ove sezone ne zna za poraz. U prvenstvu Srbije ima skor 5-0, u Kupu je zabeležila dve pobede i plasirala se u polufinale, a u CEV Čelendž kupu je do sada tri puta trijumfovala... Sve ukupno TENT ima skor 10-0.

Do desetog slavlja u sezoni ekipu je vodila raspoložena Milana Rajlić sa 19 poena (napad 44-19). Nataša Čikuc je pratila sa 12 poena, dok je Jovana Cvetković doprinela sa 11. Mina Mijatović je brojala do sedam, Danijela Andrić do šest, Ana Malešević je stala na četiri, Sara Ranković na tri, a Milica Vidačić je upisala dva poena. Važan deo posla odradila je libero Bojana Gočanin - dodala je 20 prijema (85 odsto pozitivnog, 60 odsto idealnog, dve greške).

Generalno su prijem i servis bili večeras elementi koji su TENT služili veoma dobro. Sporting je bio bolji u bloku, a nije mnogo zaostajao ni u napadu. U portugalskom timu najefikasnija je bila Liza Kastrup sa 17 poena.

Posle ovakvog raspleta, Obrenovčankama su potrebna dva seta kako bi prošle u osminu finala. Svaka pobeda ih vodi dalje, kao i minimalni poraz. Ukoliko budu izgubile 1:3 ili 0:3 onda će se igrati zlatni set po završetku drugog meča do 15 poena.

Revanš utakmica će se odigrati u sredu 15. novembra od 19.00 časova u dvorani SKC „Obrenovac“.

Ukoliko eliminiše portugalski tim, TENT će u osmini finala (29. novembra i 6. decembra) igrati sa pobednikom dvomeča između rumunskog Lugoža (Silvija Popović, Katarina Čanak, Nevena Vidojević, Uglješa Šegrt, Dragan Grbić) i švajcarskog Smeš Pefingena.


tagovi

Igor ŽakićOK Tent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara