Živko Gocić (©MN Press)
Živko Gocić (©MN Press)

Živko Gocić bi mogao da preuzme Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 18:37

I postane trener Filipu Filipoviću

Vaterpolo klub Olimpijakos se posle 11 godina prvi put našao u situaciji da mora da traži novog trenera. Legendarni Todoris Vlahos odlučio je da okrene novi list u karijeri, zbog čega je šampion Grčke krenuo da češlja stanje na birou i odmah je iskočilo jedno značajno ime - Živko Gocić!

Nekadašnji srpski as i čovek kome je nemoguće pobrojati sve uspehe sa reprezentacijom takođe je u potrazi za novim angažmanom posle četiri godine kaljenja na klupi Solnoka gde je i započeo trenersku pečalbu po završetku prebogate igračke karijere na istom mestu. Koliko Gocić bio važan za mađarskog velikana najbolje pokazuje da mu je odmah po odlasku u igračku penziju ponuđeno trenersko mesto iako nije prethodno imao nikakvog iskustva. Pod Gocićevim vođstvom Solnok je bio nacionalni šampion prošle godine, kao i osvajač LEN Evrokupa.

Izabrane vesti

Gocić je iskočio kao jedan od kandidata za upražnjeno mesto na klupi Olimpijakosa, gde bi postao trener dugogodišnjeg saigrača iz reprezentacije Filipa Filipovića.  Međutim, ništa nije ni dogovoreno, ni završeno. Naime, sa Gocićem će biti obavljeni razgovori u narednim danima, kao i sa drugim potencijalnim kandidatima. Navodno je namera uprave Olimpijakosa da posle Vlahosa angažuje stranog trenera. I tu je Gocić jedan od bolje pozicioniranih.

Todoris Vlahos je po odlasku iz Pireja i osvojene duple krune poručio da će svi imati želju da rade u Olimpijakosu, a Gocić se savršeno uklapa u ono što klubu treba. Mlad stručnjak sa ogromnim potencijalom i u potrazi za novim poslom.


tagovi

vaterpoloVK OlimpijakosŽivko GocićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara