Lazar Kukić (Star sport)
Lazar Kukić (Star sport)

Zov Lige šampiona: Kukić tri godine u Segedinu

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.12.23. | 13:04

Srednji bek reprezentacije Srbije napušta Dinamo iz Bukurešta u junu i seli se u komšiluk, saznaje Mozzart Sport

Partizan, Logronjo La Rioha, Benfika, Dinamo iz Bukurešta, pa Segedin. To je nova stanica u karijeri Lazara Kukića. Kako saznaje Mozzart Sport, jedan od najboljih srpskih rukometaša u junu napušta redove rumunskog šampiona Dinama i seli se u komšiluk, u redove ambicioznog mađarskog vicešampiona, PIK Segeda.

Kukić je potpisao trogodišnji ugovor sa timom iz grada u blizini Srbije i biće deo velikog projekta vraćanja ovog kluba u sam evropski krem.

Izabrane vesti

Organizator igre Orlova, posle titule Lige Evrope sa Benfikom prošle godine, stigao je u Dinamo. Sa najboljim rumunskim klubom je osvojio titulu šampiona naših istočnih suseda i igrao prvu nokaut fazu Lige šampiona. Na putu do četvrtfinala je zaustavljen od strane Kila. Ove sezone, Dinamo je, po mnogima, nezasluženo ostao bez evroelite, pa je četa Ćavija Paskvala morala u Ligu Evrope i jedan je od kandidata za završni turnir u Hamburgu.

Od naredne sezone na klupi Segeda sedeće švedski stručnjak Mikael Apelgren, dok će pomoćnik da bude nekadašnji Kukićev saigrač iz Benfike, Jonas Kalman. Klub iz Segedina ove sezone, posle odlaska dugogodišnjeg trenera, Španca Huana Karlosa Pastora, predvodi mađarsko-srpski tandem, Kristijan Karpati - Vladan Jordović. Apelgren dolazi iz švedskog Savehofa.

Naredne sezone, PIK Seged će imati potpuno novi tim. Već su, osim Kukića, kaparisani Islanđanin Janus Dadi Smarason, Norvežanin Magnus Abelvik Red, Šveđanin Tobijas Tulin, Francuz Žeremi Toto...


tagovi

Lazar KukićPik Segedrukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara