Jorgos Markatatos (©RK Partizan)
Jorgos Markatatos (©RK Partizan)

Zvanično: Grčki pivotmen dve godine u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 15:37

Jorgos Markatatos je treće pojačanje rukometaša Partizana. Stiže iz Dukasa i činiće tandem na crti sa starosedeocem Ivanom Mićićem

Crno-beli rukometaši sklapaju mozaik za narednu sezonu. Očekivalo se više u prelaznom roku, ali orijentacija na mlade snage i dalje je lajtmotiv u Partizanu. Posle golmana, Dimitrija Jelića iz Crvene zvezde i levog beka Nikole Kovačevića iz Vojvodine, redove vicešampiona Srbije pojačao je grčki pivotmen Jorgos Markatatos. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Snažni kružni napadač visok 199 centimetara i težak 110 kilograma činiće tandem sa starosedeocem, Ivanom Mićićem. Dosad je branio boje Dukasa. Tokom leta, iz Partizana su otišla dvojica pivotmena, Martin Varga koji je pojačao slovenački Slovan iz Ljubljane i iskusni Vuk Lazović, stub odbrane u protekloj polusezoni. Crnogorskom reprezentativcu je istekao ugovor s klubom iz Humske i on je slobodan u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

Osim dvojice kružnih napadača, crno-bele su napustili golman Andrej Trnavac (Vojvodina), levi bekovi Stefan Petrić (Vardar) i Nemanja Milovanović, dok će novi trener Đorđe Ćirković u prvom delu sezone da bude lišen usluga kapitena Nikole Zečevića koga čeka pauza od sedam, osam meseci zbog operacije ligamenta kolena.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

----------

Narednih dana se očekuje i promocija Nemanje Peštića, prošle sezne igrača Sloge iz Doboja, kao trojice mladih crnogorskih rukometaša, Luke Barjaktarovića, Janka Kustudića i Đorđa Šljukića.

Partizan će naredne sezone opet da igra EHF kup, a u drugom kolu odmeriće snaga sa boljim iz dvomeča grčkog Diomidisa i islandskog Hafnarfjerdura za koji igra Aron Palmarson.



tagovi

RK PartizanARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara