Ons Žaber (Reuters)
Ons Žaber (Reuters)

Ako ga ne žele, zašto su mu dali vizu? Treba da poštujemo Novakov izbor

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 11:13

"Ali nije fer da on igra, a Voračova ne", kaže Tunišanka Ons Žaber

Usijana atmosfera oko eventualne deportacije Novaka Đokovića iz Australije usijala je mnoge glave koje su podigle ruku "za" ili "protiv" srpskog tenisera. Malo je onih koji trezveno razmišljaju kao što je Ons Žaber. Tuniska teniserka i trenutno deseta igračica na svetu nije iznenađena što je svetski broj 1 učinio sve što je u njegovoj moći da pokuša da se takmiči na Australijan openu, posebno imajući u vidu da cilja rekordni 21. grend slem trofej.

Izabrane vesti

"Osećam kao da je nekim igračima krivo što je došao, a nekima ne. Smatram da treba da poštujemo njegov izbor da ne želi da se vakciniše. Ako (Australijanci) nisu hteli da dođe, zašto su mu dali izuzeće i sve to? Dakle, teško je to što se dešava njemu ili bilo kome. To je veoma, veoma teška situacija. Ne znam. Nemam pojma", kaže Žaber.

Veruje da će prevagnuti razum.

"Nadam se da u ovo nije upletena politika kako ljudi govore. Osećam da je (Novak) krenuo u istorijsku vožnju ove sezone, posebno na Australijan openu. I video je priliku da dobije izuzeće, pa je to iskoristio, i ne možete da ga krivite za to."

Tunižanka, za razliku od mnogih nije zaboravila Renatu Voračovu koja je "kolateralna šteta" u slučaju Đoković. Čehinja koja je ušla u Australiju sa izuzećem naknadno je deportovana, pošto je Novaku prvobitno ukinuta viza,

"Setite se Renate koja je deportovana. Zaista je nepravedno da je deportujete, a Novak na primer dođe i igra. I mislim da bi WTA ili ATP trebalo da govore o tome jer to zaista, zaista nije fer", dodala je Žaber.


tagovi

Ons DžaberNovak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara