Lesija Curenko (Reuters)
Lesija Curenko (Reuters)

Bile Ukrajinka i Rumunka i odigrale najluđi vimbldonski meč sa 11 propuštenih meč lopti

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 19:02

Lesija Curenko iskoristila tek sedmu meč loptu protiv Ane Bogdan, a lako je mogla i da bude zaustavljena u trećem kolu popšto je Rumunka propustila pet šansi za pobedu

Sinonim za najluđi i najduži vimbldonski meč svakako je okršaj Džona Iznera i Nikolasa Maua iz 2010. godine. To nezaboravno ludilo što je u okončano pobedom Džona Iznera sa 70:68 u petom setu trajalo je 11 sati i pet minuta. Apsolutni rekord u muškom tenisu.

Ženski u All-England klubu stoji od 1985. godine, druge runde tadašnjeg izdanja i duela Šande Ruban i Patrisije I Bule. Meč je trajao tri sata i 45 minuta. Šest miniuta nedostajalo je Lesiji Curenko i Andi Bogdan da od svoje borbe za osminu finala naprave duel rekordnog trajanja. I sve to, zbog nestvarnog taj-brejka trećeg seta koji su odgirale.

Izabrane vesti

Prva dva seta trajala su 111 minuta, a odlučujući čak 109! Rezulatat je na kraju bio 20:18 za Curenko koja je iskoristila tek sedmu meč loptu, a dok je propuštala svoje, praktično istovremeno morala je da spasava živu glavu jer je Rumunka takođe imala pet šansi da dobije meč - 1:6 (4:6, 6:3, 7:6).

Prvu od sedam Curenko je propustila pri rezultatu 6:5, da bi se u taj brejku one ređale sledećim redosledom. Prvo je Curenko propustila tri meč lopte u taj-brejku, zatim joj je Bogdan uzvratila jednom propuštenom šansom. Onda je Ukrajinka dobila još dve šanse koje su otišle u nepovrat, a momentum je prešao na durgu stranu - četiri puta zaredom Bogdan je bila na poen od osmine finala. I na kraju je poklekla.

Curenko je tako postala tek treća Ukrajinka u Open Eri koja je dobacila do osmine finala Vimbldona. Pre nje, to su učinile Elina Svitolina i Dajana Jestremska.



tagovi

lesija curenkoWTAVimbldonVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara