Laslo Đere ©Starsport
Laslo Đere ©Starsport

Čeka li nas „naše“ ATP finale? Laslo Đere će se boriti za titulu na Sardiniji!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 12:57

Mladi Italijan Museti predao srpskom teniseru polufinale u trećem setu. Za drugo mesto u finalu bore se Danilo Petrović i Marko Čekinato

Laslo Đere se plasirao u drugo ATP finale u karijeri i koliko sutra bi mogao da podigne i drugu titulu! Nakon što je pre godinu i po dana dana postao „kralj sambe“ u Rio de Žaneiro, sada bi mogao da de ustoliči za gospodar Sardinije pošto mu je u polufinalu turnira na Smaragdnom ostrvu predao Lorenco Museti ubog povrede u trenutku kada je na semaforu pisalo 2:6, 6:2 i 4:1 za našeg asa.

Izabrane vesti

Slabo je počeo meč po našeg tenisera pošto je odmah doživeo brejk. Kako je vreme prolazilo, polako je podizao nivo igre, ali se mladi, 18-godišpnji Italijan izvrsno branio i uspeo da stigne do nove prilike, potom i da duplira vođstvo. Nije bio Đere ne nivou od prethodnih dana, a posebno ga je mučio bekhend.

U drugom setu sasvim suprotna pirča, pošto je momak iz Sente uspeo konačno da dođe do brejk-prilika, i to dve vezane iskoristivši odmah prvu za 2:0. Ubrzo je bio 4:0, kada je Đere malo popustio, prepustio inicijativu protivniku koji je uspeo da smanji prednost. Morao je ipak Museti ponovo da prepusti kontrolu stamenom Banaćaninu koju je vratio duplu prednost, čim je rešio drugi set.

Proradio je forhend našeg asa, a li i ritern te je italijanski tinejdžer polako gubio samopouzdanje, a povrrh svega soćiveo je i povredu desne podlaktice. Do tada je Đeer apsolutno preuzeo kontolru, te je Musetiju preostalo jedino da se preda.

U drugom polufinalu nastupaju takođe Italijan i Srbin pošto se sastaju Marko Čekinato i Danilo Petrović. Plasman u polufinale donosi 90 poena i 9.070 evra, finale 150 i 11.300, dok pobedniku sledi 250 ATP bodova i 13.320 evra.


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara