Gael Monfis (Reuters)
Gael Monfis (Reuters)

Čist bezobrazluk stare francuske kajle: Monfis srušio Medvedeva i vratio Novaka na tron! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 20:59

Veliki preokret iskusnog Francuza koji na set loptu za izjednačenje servirao Rusu ispod ruke i uzeo poen

Prisvojio je Danil Medvedev 28. februara prvi put u karijeri lidersku poziciju ATP liste, ali već posle tri nedelje moraće da je ustupi prethodnom vlasniku. Novak Đoković će se narednog ponedeljka vratiti na teniski tron i to zahvaljujući Gaelu Monfisu, koji je posle velikog preokreta u tri seta srušio ruskog tenisera u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu - 1:2 (6:4, 3:6, 1:6).

Zapravo, na listama koje pokazuju plasman uživo, Novak Đoković bi teoretski i danas bio prvi teniser sveta jer je Medvedev izgubio 250 poena sa turnira u Marselju. Međutim, kako zvanični, novi, ažurirani ATP poredak izlazi narednog ponedeljka, pošto miruje tokom mastersa, srpski teniser će morati toliko da sačeka da bi počeo 362. nedelju na prvom mestu.

Izabrane vesti

Mogao je Medvedev da izbegne predaju trona da je savladao Monfisa, te u osmini finala izbacio Karlosa Alkaraza sa kojim će se ipak sastati iskusni Francuz. Moći će doduše Rus da se vrati na čelo krajem marta, ali će mu za to biti potrebno da se domogne polufinala na mastersu u Majamiju gde je prošle godine dogurao do četvrtfinala.

Stara kajla iz Pariza je za 37 minuta izgubila prvi set i tada je malo ko mogao da pomisli da će se 35-godišnjak izdići iz pepela. Međutim, kao što je nebrojeno puta u karijeri umeo da gubi dobijene mečeva, tako je večeras otišao u suprotnom smeru. I to uz ozbilju dozu bezobrazluka. Dva puta je Monfis servirao Medvedevu ispod ruke i uzimao poene - na startu drugog dela igre, a potom na set loptu i još jednom za izjednačenje u setovima.

Igrao je 28. teniser sveta kao u najboljim danima, dok je Medvedeva u drugom setu potpuno izdao početni udarac - imao je samo 45 posto prilikom izvođenja prvog servisa. Iskoristio je to Monfis brejkom za 3:1, ali je Medvedev odgovorio ribrejkom već u narednom gemu. Međutim, nova šansa se otvorila Francuzu u osmom gemu i oberučke ju je prihvatio, da bi servisom zatvorio set za izjednačenje.

Lepršao je po terenu Monfis početkom trećeg, a kada je potvrdio drugi brejk i poveo sa 4:0, bilo je jasno da za Medvedeva povratka nema. Odlično je Francuz izvodio voleje, bio je siguran sa servis linije i nije dozvolio protivniku niti jednu šansu za brejk u trećem setu. Oni ih je u istom periodu igre imao 11, a poslednja, šesta meč lopta na servis protivnika bila je odlučujuća. Mada i da nije po treći put u poslednjem setu oduzeo servis protivniku, izvesno bi ga rešio već u narednom gemu.

Međutim, ništa lakši posao Monfis neće imati u borbi za najboljih osam, jer ga očekuje Karlos Alkaraz, momak koji je od starta sezone podigao trofej u Rio de Žaneiru i upisao čak deset pobeda uz jedan jedini poraz - od Matea Beretinija na Australijan openu u pet setova.


tagovi

Gael MonfisDanil MedvedevNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara