Đokovićeva osveta Medvedevu za poraz u Monaku

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 14:04

Srpski teniser želi do novog finala u Sinsinatiju

Sinoć gotovo da nije bilo nikakvih problema za Novaka Đokovića. Bar u igri, pošto je u četvrtfinalnom okršaju poražen Luka Puj, rezultatom 2:0 (7:6, 6:1). Međutim, jedna stvar zabrinula je teniske poklonike širom planete, a to je medicinski tajmaut koji je srpski teniser uzeo sredinom drugog seta.

Naš teniser nakon meča je izjavio da jeste imao manje bolove, ali da to nije uticalo na igru.
„Ne znam šta se desilo, videću, nadam se da će sve biti kako treba“, izjavio je Đoković odmah posle četvrtfinala.

Izabrane vesti

Vremena za oporavak nema mnogo, jer već u ponoć ponovo izlazi na teren u okviru polufinala Sinsinatija. Protivnik će mu biti ruski teniser Danil Medvedev, koji je pored Đokovića najbolje plasirani igrač od preostalih na turniru. Trenutno se nalazi na osmom mestu na ATP listi.

Novak se sa ruskim teniserom za sada sastao dva puta samo ove godine. Na Australijan openu, Srbin je izašao kao pobednik u četiri seta, dok je Medvedev uspeo da mu se revanšira koji mesec kasnije u Monaku kada je slavio u tri seta.

Drugo polufinale donosi nam francusko-belgijski okršaj, koji bi u najavi mogao da bude izuzetno interesantan. Rišar Gaske će udariti na Davida Gofana i priželjkivaće plasman u finale, koje bi za veterana predstavljalo ogroman uspeh. Naime, Francuz je pre samo dva meseca napunio 33 godine i teško da će mu se ukazati bolja prilika za plasman u finale nekog mastersa.

Favorit je ipak David Gofan, koji se nalazi 37 mesta ispred na ATP listi i koji dosta odmorniji ulazi u susret, pošto u četvrtfinalu nije ni morao na teren, jer mu je Jošihito Nišioka predao meč zbog bolesti.

U međusobnim susretima, oba tenisera imaju po jednu pobedu. Gaske je trijumfovao u Monpeljeu pre godinu dana, a Gofan je bio bolji u Tokiju 2017. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara