Danil Medvedev (AFP)
Danil Medvedev (AFP)

E to se zove brzina: Medvedev za 77 minuta preleteo prvu prepreku

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 20:37

Ubedljivim tenisom do drugog kola US Opena stigli i Aleksander Zverev, odnosno Mateo Beretini

Malo ko u finalu US Opena vidi bilo koga drugog do Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa. Da li je treći nosilac i osvajač njujorškog grend slema iz 2021. godine Danil Medvedev nepravedno zapostavljen, znaće se na nešto više od desetak dana. A da je došao u Flašing Medouz nadahnut, Rus je pokazao već u premijernom meču okončanom ekspresno brzo čak i za standarde duela koji se igraju na dva dobijena seta. Od Medvedevovog reketa nastradao je 34-godišnji Mađar Atila Balaš za 77. minuta - 3:0 (6:1, 6:1, 6:0).

U prvom setu razoružao je rivala za 27, u naredna dva za po 25 minuta. Našao se Balaš pred ruskom rafalnom paljbom i morao da se pomiri sa čak 41 vinerom rivala. Pritom je Medvedev retko greškio poklonivši rivalu samo 13 poena. Prvi meč iskoristio je da adekvatno oseti uslove u Njujorku, a da se praktično ne umori pred duel drugog kola sa Australijancem i 69. tenisrom sveta Kristoferom O'Konelom.

Izabrane vesti

Prvog dana US Opena, proklizala je nekolicina favorita i nosilaca poput Holgera Runea, Feliksa Ože Aljasima i Lorenca Muzetija, ali su prosek danas popravili Medvedev, kao i Aleksander Zverev, odnosno Mateo Beretini.

Saša je sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) eliminisao Australijanca Aleksandra Vukića. U prva dva seta dovoljan mu je bio po jedan brejk, u trećem je morao u dva navrata da oduzima servis rivalu pošto je i sam pretrpeo jedan brejk. Ali meč od dva sata i 11 minuta svakako nije naročito dug, a Nemac bi u drugom kolu mogao da se sastane sa zemljako Danijelom Altmajerom ili Francuzom Konstantom Lestijenom.

Mateo Beretini je na papiru imao najteži posao i bolje rangiranog tenisera od sebe, 33. sa ATP liste Uga Umbera, ali ga je savladao u tri seta za manje od dva i po sata - 3:0 (6:4, 6:2, 6:2). Sjajno je Italijan branio brejk lopte ne dozvolivši rivalu da mu oduzme servis tokom čitavog meča iako je imao sedam prilika. Beretinijev protivnik u drugom kolu biće još jedan Francuz, 73. igrač sveta Artur Rinderkneš.


tagovi

Danil MedvedevUS openUS Open 2023Aleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara