Laslo Đere (AFP)
Laslo Đere (AFP)

Đerea označili kao autsajdera, a on protutnjao kroz prvo kolo i otvorio put ka okršaju sa Novakom

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 22:51

Drugi reket Srbije za manje od dva i po sata srušio domaćeg tenisera Brendona Nakašimu

Kvote nisu favorizovale Lasla Đerea uoči prvog kola US Opena, iako mu je rival bio dvadesetak mesta slabije rangirani Brendon Nakašima. Ali nije se srpski teniser osvrtao na šanse koje mu je neko umanjio zbog činjenice da mu beton generalno nije omiljena podloga i da preko puta sebe ima domaćeg takmičara. Protutnjao je drugi reket Srbije kroz uvodnu rundu poslednjeg grend slema i otvorio put ka potencijalnom sudaru sa Novakom Đokovićem - 3:0 (7:5, 6:4, 6:4).

Srpski okršaj mogli bismo da gledamo već u trećem kolu. Đoković je tamo već viđen, dok Đerea u drugoj rundi čeka jedan od kvalifikanata - Francuz Igo Gaston ili Japanac Šo Šimabukuro.

Izabrane vesti

Kada je krajem maja ispao u prvom kolu Rolan Garosa od top 10 tenisera Andreja Rubljova, Đere se žalio kako mu često žreb nije naklonjen. Ali u drugom delu sezone uzeo je momak iz Sente stvari u svoje ruke, igrao treće kolo Vimbldona, došao do finala ATP 500 turnira u Hamburgu, stigao do polufinala 250-ice u Kicbilu, počeo u kontinuitetu da pobeđuje i obezbedio sebi mesto među nosiocima u Njujorku. A u tim okolnostima, lakši početak turnira je zagarantovan.

Đere je u prvom setu izgubio samo tri od 16 poena kada je ubacio prvi servis, a ključni brejk za vođstvo napravio je u 11. gemu kada je poveo 6:5, a sigurno odservirao za set. U drugom periodu igre odmah je Srbin oduzeo servis rivalu, Nakašima je odgovorio izjednačenjem 4:4, ali je ponovo izgubio koncentraciju na servisu u završnici seta. U trećem setu, 38. igrač ATP liste brejkom je poveo sa 3:2 i to mu je bilo dovoljno da relativno mirno privede meč kraju. Poslednji otpor Nakašima je pružio u poslednja dva gema meča, ali je Đere zadržao prisebnost, ne dozvolivši rivalu brejk šansu.

Srbin je plasmanom u drugu rundu izjednačio najbolji rezultat na US Openu iz 2018. godine i imaće lepu šansu da pomeri lestvicu.


tagovi

US openUS Open 2023Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara