Tejlor Fric (©Reuters)
Tejlor Fric (©Reuters)

Fric sklonio Rubljova sa Novakovog puta

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.11.21. | 15:12

Amerikanac eliminisao Rusa – 2:0

Prema projekciji žreba za masters u Parizu Novak Đoković je trebalo u četvrtfinalu da igra sa Andrejom Rubljovim, koji je imao status petog nosioca, ali... Više ga nema.

Ruski teniser je eliminisan sa turnira, a zasluge za to ima Tejlor Fric, američki teniser, 26. teniser sveta, koji je slavio u dva tesna seta – 7:5, 7:6.

Izabrane vesti

Kostur sada izgleda tako da će Đoković u trećem kolu igrati sa pobednikom duela Monfis – Manarino, dok će Fric čekati boljeg iz duela Nori – Opelka. I onda će se u četvrtfinalu sudariti najbolji iz tih mečeva.

Eventualni duel Đokovića i Frica u četvrtfinalu bio bi njihov drugi nakon Australijan opena i dramatičnog susreta na kojem je srpskom teniseru pukao trbušni mišić, od sigurnog vođstva od 2:0 došao je u situaciju da igra peti set i – dobio ga. Kasnije je i osvojio turnir. Posle toga igrali su i na mastersu u Rimu, kada je Novak slavio sa 2:0.

Još dva iznenađenja su se desila u današnjem programu. Osvajač bronzane medalje sa Igara u Tokiju Pablo Karenjo Busta ispao je od Iga Gastona, 103. tenisera sveta, 6:7, 6:4, 7:5.

Nemac Dominik Kepfer eliminisao je Feliksa Ožea Alijasima, 11. igrača sveta, sa 6:3, 7:5.


tagovi

Tejlor FricAndrej RubljovATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara