Tejlor Fric i Stefanos Cicipas (©AFP)
Tejlor Fric i Stefanos Cicipas (©AFP)

Fric slavio u Istbornu, Cicipasu prva titula na travi u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 19:19

Grk osvojio Majorku pobedom nad domaćim igračem Robertom Bautistom Agutom

Američki teniser Tejlor Fric slavio je u finalu Istborna protiv zemljaka Maksima Kresija posle dva sata i 16 miunuta borbe. Došao je do treće titule na ATP turu, druge u Istbornu rezultatom 2:1 (6:2, 6:7, 7:6).

Treći nosilac turnira je pred punim tribinama osvojio 92 odsto poena na prvi servis, ubeležio 17 asova i nijednom nije dao protivniku brejk priliku.

Izabrane vesti

Fric je titulu na ovom turniru osvojio je 2019. godine. Ovoga puta je redom tukao Tijaga Monteira, Aleksadera Bublika i Aleksa de Minora pre nego što je dobio Kresija u prvom sudaru na zvaničnim ATP mečevima.

"Nije mi išlo sjajno na travi ove sezone, dok nisam došao ovde. Sjajno je dobiti sve ove igrače i to mi daje samopouzdanje. Igrao sam odlično čitave sedmice i o sećam se dobro pred odlazak na Vimbldon", rekao je Amerikanac koji će na startu turnira u Londonu deliti megdan sa Italijanom Lorencom Musetijem.

Ranije u sezoni Fric je osvojio i prvi ATP masters 1000 turnir, kada je slavio u Indijan Velsu. Ove godine ima učinak 25-10.

U isto vreme Stefanos Cicibas i Roberto Bautisa Agut su se borili za titulu u Majorki. Grk je na kraju došao do prve titule na travi. Slavio je posle dva sata i 34 minuta borbe - 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Činilo se da je u svom četvrtom finalu ove godine slomio rivala kada je poveo sa 3:1 u odlučujućem setu, ali je domaći teniser izborio taj-brejk. Ipak, šesti reket sveta je podigao broj obrtaja u odlučujućim trenucima i sa 7:2 u taj-brejku došao do pobede.

Osvojio je drugu titulu ove godine, posle uspeha u Monte Karlu. Sada mu ostaje da se nada da će dobre igre preneti na Vimbldon, gde je samo jedno prošao prvu rundu.

Na startu će deliti megdan sa Aleksanderom Rišardom u prvoj rundi turnira koji se ove godine neće igrati za bodove odlukom ATP, jer su organizatori takmičenja zabranili učešće ruskim i beloruskim teniserima.


tagovi

Tejlor FricIstbornStefanos CicipasRoberto Bautista AgutMajorkaTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara