FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Hamad sve bliži trofeju karijere, do polufinala bez poraza

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.12.23. | 04:05

Talentovani srpski teniser mogao bi da upamti tekuću sedmicu u Saudijskoj Arabiji kao istinsku prekretnicu

Svakim narednim mesecom Hamad Međedović postepeno napreduje, ustaljuje se sve češćim igranjem glavnih žrebova ATP turnira i jasno je da će se uskoro prvi put u karijeri probiti do TOP 100. Dvadesetogodišnji Novopazarac zabeležio je sve tri pobede u grupnoj fazi "Next generation" turnira, a nakon Aleksa Mikelsena i Luke Van Aša trijumfovao je i protiv autsajdera grupa, ali jednog od najtalentovanijih azijskih igrača Abdelaha Šelbajha 3:1.

Dobio je Jordanac prvi set, ali je to bilo sve od 185. tenisera sveta. Pojačao je Međedović, opravdao ulogu favorita i čekirao kartu za polufinale bez poraza. Tamo ga u petak (19.00) čeka Dominik Štriker. Švajcarac je godinu dana stariji od Međedovića, zauzima 94. mesto na ATP listi, a u žižu teniske javnosti dospeo je nakon trijumfa protiv Stefanosa Cicipasa na US Openu ove godine. U prvom polufinalu turnira u Džedi sastaće se dvojica Francuza Artur Fis i Luka Van Aš (petak 17.00).

Izabrane vesti

Na Bliskom istoku igra se za nagradni fond od čak 2.000.000 dolara, a osim finansijskog aspekta, prestiž ovog turnira leži i u imenima koja su ga osvajala ranijih godina: Hjeon Čung (2017), Stefanos Cicipas (2018), Janik Siner (2019), Karlos Alkaras (2021) i Brendon Nakašima (2022).


tagovi

Hamad Međedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara