Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

I Nadal se samo zagrevao, Gaskeov otpor trajao jedan set

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 23:29

Španac protutnjao u treće kolo – 3:0

Teško je i preznojiti Rafaela Nadala, staviti ga na muke kada je Rolan Garos poprište, a o pobedi nad njim da se i ne priča.

Drugo kolo je za „večitog šampiona“ grend slema u Parizu samo lakši trening, pa neka je sa druge strane i stara kuka, ljubimac domaće publike Rišar Gaske. Doduše, on je i Rafina stara mušterija. Bio im je ovo 17. takmičarski duel i 17. pobeda Bika sa Majorke. Gaske može da se pohvali da je slavio samo jednom u revijalnom duelu na travi...

Izabrane vesti

Igrala su se večeras u Parizu tri seta, trajalo je dva sata i 16 minuta, a na kraju, naravno, Nadal je podigao ruke u znak pobede – 6:0, 7:5, 6:2.

O prvom i trećem setu izlišno je pričati, tu je Rafa oduvao Gaskea sa terena, a Francuz je jedino u drugom setu primorao Španca da podigne broj „obrtaja“ da bi dobio taj deo meča.

Gaske je uhvatio Nadala „iz zasede“, kada je Španac imao 5:3 i servirao za osvajanje drugog seta. Francuski teniser je tu napravio brejk i produžio borbu za desetak minuta, međutim, nije uspeo da osvoji set.

Za Rafu Nadala ne bi trebalo da bude preteško ni u narednoj rundi. Rival će mu biti Kameron Nori, 45. teniser sveta, koji u dva dosadašnja duela sa Špancem nije uspeo da osvoji ni set.


tagovi

Rolan GarosRišar GaskeRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara