Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Ne diraj kralja dok spava! Đoković pretrpeo brejk na startu, pa počistio Kuevasa sa terena

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 17:49

Novak u 3. kolu Rolan Garosa – 3:0

Prepreka broj dva je pala. Novak Đoković nastavlja sigurnim korakom ka završnici Rolan Garosa.

Nije se ni očekivalo da Pablo Kuevas može da namuči najboljeg tenisera sveta, ali možda je ključnu grešku napravio kada je u trećem gemu prvog seta napravio brejk. Probudio je kralja, koji se razgoropadio posle tog malog udarca i počistio Urugvajca sa terena – 6:3, 6:2, 6:4.

Izabrane vesti

Ni naredno kolo ne bi trebalo da donese teži zadatak za srpskog asa, jer će mu rival biti Rikardas Berankis, 93. teniser na ATP listi, koji je danas sa 3:1 pobedio Džejmsa Dakvorta.

Današnji meč sa Kuevasom je bio teniska „viktorija“, u kojoj se samo jedan igrač za sve pitao na terenu. Jeste Urugvajac povremeno pravio neke vanserijske poene, zbog kojih je dobijao ovacije s tribina, ali bi redovno time malo povećao sebi apetit, pa krenuo više nego što može, ulazio u seriju grešaka i olakšavao posao Đokoviću.

A, Novak je igrao klasičan grend slem meč iz prve nedelje. Ulagao je snage taman koliko je bilo potrebno da potpuno kontroliše rezultat i situaciju na terenu, da ništa ne može da mu krene nizbrdo.

Nakon tog izgubljenog brejka u uvodnom delu meča, Đoković je odmah uzvratio istom merom, pa je ponovio sve za 5:3, da bi kada je servirao za osvajanje seta odbranio tri brejk lopte i stavio taj deo meča u džep.

Drugi set je odigran za pola sata, Novak je sve pogađao, odmah je oduzeo servis Kuevasu, kasnije uspeo još jednom, a nije se susreo ni sa jednom brejk prilikom rivala. Rutinsko odrađivanje posao, svi su udarci funkcionisali bez greške, drugi servis takođe, a drop šotovi, koje Đoković i te kako voli kada igra na šljaci, završavali su veliki posao.

Poslednji Kuevasov trzaj je bio na početku trećeg seta. Novak mu je oduzeo servis za 1:0, ali dugo nije uspevao da ga potvrdi, imao je Urugvajac dve brejk lopte, igralo se 11 minuta i 16 poena u tom gemu, koji je završen Novakovim pobedničkim krikom. Igrao je Južnoamerikanac najbolji tenis u toj završnoj fazi meča, treći set je najduže i trajao, međutim, Đokovićeva pobeda maksimalnim rezultatom nije bila ugrožena.


tagovi

Novak ĐokovićTenisRolan GarosPablo Kuevas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara