Martina Trevisan (© Reuters)
Martina Trevisan (© Reuters)

Italija slavi čudo iz Firence: Martina Trevisan dobila deset mečeva zaredom za polufinale Rolan Garosa

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.22. | 15:43

Od ponedeljka će biti najbolje plasirana Italijanka na WTA listi

Posle devet godina Italija ponovo ima polufinalistkinju Rolan Garosa. Na mestu gde je 2013. stigla Sara Eranii izgubila od kasnije osvajačice pehara, Serene Vilijams – popela se Martina Trevisan. Devojka iz Firence najprijatnije je iznenađenje turnira u Parizu, pošto je u četvrtfinalu savladala Lejlu Fernandez – 6:2, 6:7, 6:3.

Trijumf dobija na vrednosti ako se zna da je s druge strane mreže bila finalistkinja poslednjeg Ju Es opena, a pogotovo usled činjenice da je ovo Trevisanovoj prvi plasman u polufinale nekog grend slema.

Izabrane vesti

Na kraju će joj doneti proboj u prvih 30 igračica sveta na novoj WTA listi i kad se probudi u ponedeljak videće svoje ime, prema sadašnoj projekciji, na 26. poziciji. S obzirom da je na njoj trenutno Kamila Đorđi, postaće Martina najbolje plasirana Italijanka na svetu.

Sve kao posledica deset uzastopnih pobeda, u kojima je izgubila samo dva seta. Pre dolaska u Francusku osvojila je turnir u Rabatu (Maroko) i značajno napredovala, imajući u vidu da je do pre desetak dana bila 59. igračica na planeti.


tagovi

TenisWTARolan GarosMartina Trevisanu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara