Karlos Alkaras (©AFP)
Karlos Alkaras (©AFP)

Kad nema Novaka, Alkaras kolo vodi: Špancu kruna u Indijan Velsu i prvo mesto na ATP listi

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 01:41

Za samo sat i 12 minuta mladi as počistio indisponiranog Rusa Danila Medvedeva – 6:3, 6:2

Smena na čelu ATP trke. Novak Đoković nije više broj 1. Zbog nemogućnosti da igra na prvom mastersu sezone u Indijan Velsu, Srbin je pao na drugo mesto. Šansu je iskoristio mladi Španac Karlos Alkaras da preuzme tron belog sporta. U finalu u kalifornijskoj pustinji lako je dobio Rusa Danila Medvedeva sa 2:0 (6:3, 6:2), za samo sat i 12 minuta.

Na današnjoj ATP listi, Alkaras će imati 7.420 bodova, 260 više od Novak Đokovića koga neće biti ni naredne nedelje u Majamiju jer američke vlasti ne dozvoljavaju nevakcinisanima da uđu u zemlju.

Izabrane vesti

Mladi Španac tek u maju puni 20 godina i mogao bi da bude naslednik legendarnih asova Đokovića i Nadala koji su pri kraju karijere.

Očekivao se spektakl, tri seta, velika borba, ali je mladi Španac počistio Medvedeva, ne dozvolivšu mu ni promil šanse da uvede meč u neizvesnu završnicu. Već u drugom gemu moglo je da se nasluti da će biti dominacija Španca kada je napravio prvi brejk na meču.

Brzo je Španac stigao do 3:0, lako dobio prvi set, a slično je bilo i u drugom periodu igre. Medvedev je bio indisponiran, ništa mu nije polazilo od ruke, a i voljni momenat bio mu je veoma loš. Poveo je Karlos sa 4:0 u gemovima u drugom setu i rutnski priveo meč kraju, za osmu titulu u karijeri, a treću na turnirima iz Serije 1.000.

Medvedev je pre ovog duela bio sjajan ove godine, dobio je 19 mečeva u nizu, osvojio tri turnira, ali je Alkaras u Indijan Velsu bio mnogo bolji.



tagovi

Karlos AlkarasDanil MedvedevATPATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara