Stefanos Cicipas i Tejlor Fric (Reuters)
Stefanos Cicipas i Tejlor Fric (Reuters)

Karma je čudo: Fric naterao Cicipasa da poveruje u jednoroge na skejtbordu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 15:22

Fric razuverio Grka da Amerikanci ne znaju da igraju na šljaci i preko dvostrukog uzastopnog šampiona Monte Karla bukirao kartu za polufinale

U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne ponesi. Rekli su nekada da davno neki mudri ljudi. A Stefanos Cicipas je očigledno propustio jednu od esencijalnih životnih lekcija. Posle dve vezane titule u Monte Karlu, Grk je možda pomislio da je nedodirljiv na šljaci, da lično bog što silazi s Olimpa kojem će se rivali potčinjavati kada se razmaše reketom u Kneževini.

Autoritativno je eliminisao Čileanca Harija u trećem kolu, a nakon obezbeđenog plasmana u četvrtfinale, kao što to običaj nalaže, markerom je šarao po kameri.

Izabrane vesti

"Teren sa šljakom u Sjedinjenim Američkim Državama je poput jednoroga na skejtbordu", napisao je Cicipas.

Ali karma je čudo i poslovično će vas sačekati iza ugla, naročito kada je izazivate. Ona se postarala da preko puta grčkog tenisera u borbi za polufinale stane najbolji američki teniser Tejlor Fric i da ga počisti sa terena za 72 minuta - 2:0 (6:2, 6:4). Dodatnu draž trijumfu momka iz San Dijega daje podatak da mu je ovo bila prva pobeda na šljaci protiv tenisera iz Top 10 ATP liste, te da je njom izbio Grku iz džepa 820 bodova i srozao mu renking sa trećeg na peto mesto!

Rastrgnuo je čovek bez titule na šljaci rivala što je najveće uspehe dosadašnje karijere pravio upravo na zamljanoj podlozi (finale Rolan Garosa, dve titule u Monte Karlu) u provom setu za svega 29. minuta. Sa dva brejka obeležio je uvodna tri gema, poveo sa 5:1 i rutinski priveo set kraju. Do sredine drugog perioda igre nije bilo brejkova, Fric je oduzeo Cicipasu servis u sedmom gemu, ali je 24-godišnjak ekspresno uzvratio. Na trenutak je zaličilo da bi to mogao da bude psihološki detalj vredan izjednačenja u setovima, ali je Amerikanac ostao fokusiran, momentalno napravivši još jedan brejk pre nego što je servisom ispratio Atinjanina kući.

Pobeda koja ima ogromnu težinu budući da je postao prvi američki teniser u poslednjih 20 godina što je dosegao polufinale u Monte Karlu. Pritom je uz Dijega Švarcmana postao prvi teniser u poslednje tri sezone koji je Cicipasu uzeo set u Monte Karlu. A Fric ima i realne šanse da zaigra u finalu budući da će mu tamo protivnik biti Andrej Rubljov, momak sa kojim u šest međusobnih susreta ima skor 4-2.

Dan nije mogao da bude bolji za Frica. Odgovorio je na provokaciju Cicipasa, vratio ga dva koraka unazad na ATP listi i za kraj mu odgovorio i pisanim putem, markerom na kameri - "Američka šljaka???"

Kratko i jasno!



tagovi

Stefanos CicipasATP Monte Karlomonte karlo masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara