Miomir Kecmanović (AFP)
Miomir Kecmanović (AFP)

Kecmanović uzeo prvi set, ali nije mogao protiv Monfisovog besprekornog servisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 21:13

Francuz na domaćem terenu osvojio 43 poena na ubačenih 49 prvih servisa

Dva kola kvalifikacija bila su potrebna Miomiru Kecmanoviću da se domogne glavnog žreba Mastersa u Parizu i delovalo je da će vezati i treću pobedu i plasirati se u drugo kolo, iako je preko puta sebe imao, nimalo sitnu zver u vidu Gaela Monfisa. Poveo je 69. teniser sveta sa 1:0 u setovima uz besprekoran prvi servis, ali kako je meč odmicao početni udarac ga je izdavao, a Francuz uspeo da na domaćem terenu stigne do preokreta i zakaže okršaj sa zemljakom Adrijenom Manarinom - 1:2 (6:4, 5:7, 3:6).

Nije srpski teniser jednostavno mogao da čitavim tokom duela parira besprekornim servisima 22. tenisera planete. Monfis je ubacio 49 prvih servisa, od čega je 43 pretvorio u svoje poene - to je brutalnih 88 odsto. Maltene isti procenat imao je i Kecmanović, ali samo u prvom setu u kojem mu je bio dovoljan jedan brejk i to onaj iz trećeg gema. Kako su obojica uglavnom vrhunski servirala, prvi deo igre bio je gotov za 29 minuta.

Izabrane vesti

U drugom setu, sve do poslednjeg, 12. gema nije bilo brejk prilika, da bi Kecmanović pri rezultatu 6:5, bez mnogo borbe dozvolio Monfisu da mu oduzme servis i strigne do izjednačenja. Odlučujući set potpuno drugačiji od prethodndog. Odmah su Srbin i Francuz počeli da ugoržavaju servise jedan drugom. Kecmanoviću dve šanse nisu bile dovoljne za brejk, a ni Monfis u drugom, maratonskom gemu nije uspeo da oduzme servis protivniku, a takođe je imao dve brejk lopte.

Ključnim se ispostavio šesti gem, nije bilo dovoljno kvalitetnih servisa, a Monfis je napravio ključni korak ka pobedi. Potvrdio je brejk u narednom gemu, zatim napao servis Kecmanovića koji nije dozvolio novi gubitak servisa, ali nije imao ni rešenje za Monfisovu igru u gemu u kojem je servirao za pobedu. Monfis je danas mogao da se pohvali i neverovatnim forhendom koji je išao 190 kilometara na čas.

Bila je to druga eliminacija srpskih tenisera u današnjem danu, a čast im brani Novak Đoković koji upravo izlazi na teren i odigraće prvi meč u singlu posle 50 dana. Rival mu je Marton Fučovič.


tagovi

Miomir KecmanovićGael MonfisATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara