Ko uzima pehar Vinston Sejlema, Per ili Hurkač?

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.19. | 11:43

Francuz i Poljak se bore za trofej

Ko uzima pehar Vinston Sejlema, Benoa Per ili Hubert Hurkač? Francuz i Poljak ukrstiće rekete u finalu turnira u Severnoj Karolini večeras oko 23.00. Per je prvo u četvrtfinalu savladao Karenja-Bustu, a u polufinalnom meču je bio bolji od Džonsona, dok je Hurkač u svom četvrtfinalnom meču pobedio Tijafoa, dok je u polufinalu bez izgubljenog seta bio bolji od Šapovalova.

Per je dosta loše otvorio ovu sezonu, ali kako se ona bliži kraju, Francuz igra sve bolje pa je njegov trenutni skor pobeda i poraza 25-20. Sezonu je počeo sa 61. pozicije na ATP listi, a na turnir u Vinston Sejlemu je stigao kao 30. igrač sveta. To je jako dobar rezultat za ovog francuskog tenisera koji je u ovoj sezoni uspeo da osvoji dve, od ukupno tri svoje dosadašnje titule. Do spomenutih trofeja Per je stigao na turnirima sa zemljanom podlogom. Prva od njih je bila u Marakešu, a druga u Lionu. Međutim, kada su u pitanju nastupi na brzim podlogama, Per nije imao nekog prevelikog uspeha.

Izabrane vesti

Hurkač je mladi poljski igrač koji ima 22 godine. Radi se o još jednom perspektivnom mladom teniseru koji je nedavno stigao do svog najboljeg rejtinga karijere, a to je 40. pozicija na ATP listi. U prethodne nepune četiri godine profesionalnog tenisa, Hurkač nije osvojio ATP titulu, niti je igrao u nekom od ATP finala. Dakle, sasvim je jesno da je ovo za njega najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri. Poljak nije odigrao mnogo mečeva na ATP Turu, pa je njegov trenutni skor pobeda i poraza 18-18.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara