©Starsport
©Starsport

Lajović maratonom do druge runde, Kecmanović zakazao meč protiv Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 00:43

Uspešan dan iza srpskih tenisera na Rolan Garosu

Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su uspešno prevazišli prve prepreke na Rolan Garosu i plasirali se u narednu fazu gren slema.

Mlađi od dvojice srpskih tenisera u drugu rundu se plasirao pobedivši Tijaga Monteira u četiri seta 6:2, 6:1, 4:6, 7:5 i tako zakazao duel sa Danilom Medvedevim koji je večeras savladao Dominika Kepfera.

Izabrane vesti

Kecmanović je furiozno otvorio duel protiv Brazilca i prepustio mu samo tri gema u prva dva seta. Trebalo je 57. teniseru sveta samo 55 minuta da stekne veliku prednost, a odličnu igru mogao je da ukrasi pobedom već u trećem setu s obzirom na to da je prvi stigao do brejka. Ipak, izgubljen gem na svoj servis probudio je Monteira koji je potom uzvratio ribrejkom, vezao tri gema i prepolovio zaostatak.

Jedan set bio je sve što je publika u Parizu imala prilike da vidi od 86. tenisera na ATP listi jer je Kecmanović u narednom setu brajkom pri rezultatu 5:5 najavio pobedu i potom je na svoj servis i overio.

Za razliku od mlađeg sunarodnika koji je posao završio za dva sata i 38 minuta Dušan Lajović je takičenje otvorio maratonom iz kojeg je izašao kao pobednik posle četiri sata i 10 minuta.

Srbin je uspeo da u pet setova eliminiše Romana Safiulina 4:6, 7:5, 6:4, 6:7 (8), 6:4, a na putu do drugog kola nisu ga omeli ni uvodni set koji je pripao Rusu, niti ispušten četvrti set kroz taj-brejk, posle 71 minuta borbe.

Susret u kojem je viđeno čak 18 brejkova pripao je Lajoviću uz neverovatan tok s obzirom na to da je posle uvodnog seta koji je pripao Rusu, Srbin režirao preokret, a zatim izgubio ubedljivo najduži set.

Udarac koji je zaradio u taj-brejku nije uzdrmao 61. tenisera sveta koji je uspeo da u petom setu stigne do pobede, te će u drugom kolu odmeriti snage sa boljim iz susreta Fric - Korija.


tagovi

Dušan LajovićMiomir KecmanovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara