Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Medvedev ide na operaciju, biće do dva meseca van terena

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.22. | 15:19

Đokoviću se smeši produženi boravak na prvom mestu

Ostao je Danil Medvedev bez prvog mesta na ATP listi, nije u Majamiju iskoristio šansu da se vrati na tron, a sada će morati da se načeka do nove prilike da svrgne ponovo Novaka Đokovića sa čela teniskog karavana.

Ruski teniser, drugi reket sveta, objavio je da mora na lakšu operaciju, zbog koje će neko vreme biti van terena.

Izabrane vesti

"Pozdrav svima. Poslednjih meseci sam igrao sa malom kilom. Danas sam kroz dogovor sa mojim timom odlučio da odem na lakšu operaciju da rešim taj problem. Najverovatnije ću odsustvovati s terena mesec do dva i naporno ću raditi na tome da se što pre vratim", napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

Iako bi trebalo da mu ovo bude jedna od najboljih sezona u karijeri, jer je ostvario san boravkom (tri nedelje) na prvom mestu ATP liste, u suštini Medvedev nema baš najbolje rezultate u 2022. Najpre je doživeo težak poraz u finalu Australijan opena od Rafaela Nadala, u kojem je vodio 2:0 u setovima, pa izgubio 3:2.

Sa nedovoljno dobrim rezultatima je nastavio na turnirima posle toga, a nije se proslavio ni na dva poslednja mastersa u SAD.

Uz sav pritisak na terenu Danila su pritisli i oni van terena. Rus je od prvog dana protivnik rata sa Ukrajinom, ali zapadna javnost ga žestoko pritiska da se napismeno odrekne Vladimira Putina, čak se pominje da će to biti uslov da bi mogao da zaigra na Vimbldonu.

Posle ove operacije sasvim sigurno da Medvedev neće igrati na Rolan Garosu, gde ionako nikada nije ni ostvario rezultat vredan pažnje, a ne bi bilo iznenađenje da mu oporavak od operacije bude i lagani izlaz iz tog bezobraznog pritiska uoči Vimbldona.

U svakom slučaju, Novaku Đokoviću se smeši duži boravak na prvom mestu svetske liste, jer u narednom periodu, kada se on vrati na teren, odsustvovaće i Nadal i Medvedev. Situacija se odjednom potpuno preokrenula...


tagovi

Danil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara