Monfis (©Reuters)
Monfis (©Reuters)

Monfis povređen, Đokoviću se smeši četvrtfinale bez borbe

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 22:17

„Ni kad sam 100 odsto spreman nisam mogao da ga dobijem“, rekao Francuz

Imao je Novak Đoković danas slobodan dan, na teren bi trebalo da izađe sutra, u borbu sa Gaelom Monfisom za četvrtfinale mastersa u Parizu, ali lako bi moglo da se desi da tog meča ni ne bude.

Francuski as je danas pobedio zemljaka Adrijana Manarina i time stekao pravo da sutra zaigra 18. put u karijeri protiv Đokovića. Međutim, Monfis je zbog povrede jedva priveo meč kraju, pa je na konferenciji za novinare priznao da ne zna da li će biti u stanju da igra protiv Novaka.

Izabrane vesti

Rekao je Gael da će konačnu odluku doneti posle konsultacija sa lekarima, mada iz njegove priče deluje da je bliži da preda meč bez borbe.

Frustriran sam jer sam se povredio. Ići ću na snimanje, pa ću videti kako će telo reagovati kada se povređeno mesto ohladi. Ja ni kada sam bio 100 odsto spreman nisam uspeo da pobedim Đokovića, pa ne znam kakve bih imao šanse da izađem na teren sa 60 odsto mogućnosti. Prvo moram da čujem mišljenje lekara, ako mi oni daju zeleno svetlo da mogu da igram, onda ću odlučiti“, rekao je Monfis.

U prethodnih 17 međusobnih duela Monfis je doživeo sve poraze od Đokovića.

Izgubio sam 17 puta. A, svaki put sam probao nešto drugačije. Svaki put i opet nisam uspeo. Na poslednjem meču sam čak došao do meč lopte. Probaću i ovog puta da nađem način da ga iznenadim i da dobijem meč“, poručio je Monfis.

Naravno, ako uopšte bude mogao da izađe na teren... 


tagovi

Novak ĐokovićGael MonfisATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara