Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal napada prvo mesto u Sinsinatiju, pomogao mu Kirjos

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 01:09

Australijanac prvi put posle osam godina savladao vodećeg tenisera na ATP listi

Već nedeljama je Danil Medvedev vodeći na ATP listi, ali jasno je svima da 26-godišnji Rus i nije baš najbolji teniser sveta u ovom trenutku, Više je to splet okolnosti da mu se otvorio proboj na rang listi zbog problema s kojima su se susretali Novak Đoković (zabrana učešća na turnirima jer nije vakcinisan)i Rafael Nadal (povrede).

Trenutno je Đoković i dalje sprečen da se takmiči pošto mu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države, ali bi zato Nadal uskoro mogao da smeni Medvedeva i vrati se na čelo, gde je poslednji put bio februara 2020.

Izabrane vesti

Španac je objavom na društvenim mrežama najavio dolazak u Sinsinati, a priliku da na tom turniru preuzme tron omogućio mu je Nik Kirjos. Naime, Australijanac je u drugom kolu mastersa u Montrealu savladao Medvedeva 2:1 (6:7, 6:4. 6:2) i dobro mu uzdrmao boravak na prvom mestu. Rusu je trebalo da stigne do finala Rodžers kupa, na kom je branio trofej, i u tom slučaju ostao bi zvanično najbolji na svetu makar do kraja US Opena.

Pošto je Medvedev, ipak, eliminisan, Nadalu se ukazala prilika da trijumfom u Sinsinatiju ponovo postane "broj jedan". Neće, međutim, biti lako, jer Špancu ovoj turnir nije među najdražima. Osvojio ga je samo 2013, a ukupan učinak na njemu mu je 22 pobede i 11 poraza.

Što se tiče turnira u Montrealu, pored Medvedeva u drugom kolu ispao je i Karlos Alkaraz. Veliku nadu španskog tenisa savladao je Amerikanac Tomi Pol i to posle izgubljenog prvog seta - 6:7, 7:6, 6:3, dok je Kirjos pobedom nad prvoplasiranim Rusom potvrdio fantastičnu formu u kojoj se nalazi. Nedavno je osvojio turnir u Vašingtonu, a od poslednjih 15 mečeva izgubio je samo finale Vimbldona u okršaju sa Novakom Đokovićem.


tagovi

Masters u SinsinatijuRafael NadalDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara