Tejlor Fric (©Reuters)
Tejlor Fric (©Reuters)

Nadal počišćen, Fric očitao lekciju španskom asu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 23:13

Završni masters u Torinu: Amerikanac lako u dva seta dobio rekordera po broju grend slema kruna – 7:6, 6:1 za sat i 39 minuta

Norvežanin Kasper Rud je pobedio Ože Alijasima na startu Završnog mastersa u Torinu, a prvi trijumf je u Zelenoj grupi je ostvario je Tejlor Fric. Amerikanac je lako dobio Rafaela Nadala sa 2:0 (7:6, 6:1) za sat i 39 minuta i stigao blizu polufinala. Ovo je teniseru iz Kalifornije prvo učešće na ovom turniru i odmah je napravio iznenađenje.

Fricu je ostvario drugu pobedu u četvrtom duelu sa rekorderom po broju grend slem kruna. Velika borba je viđena u prvom setu koji je trajao čak 59 minuta, a završen je u taj-brejku, koji je Amer dobio sa 7:3. Nije bilo brejka, Nadal je spasao tri meč lopte, a Amerikanac je snažnim servisima uspeo u taj-brejku da slomi Rafin otpor.

Izabrane vesti

To kao da je demoralisalo Španca, koji je u nastavku bio samo bleda senka šampiona. Slabo se kretao, nije bio na svom nivou. U četvrtom gemu je Fric napravio prvi brejk na meču, a zatim je dobio i maratonski šesti gem na servis Španca, pa je lako rešio pitanje pobednika.

Ponedeljak, 21.05: (1,20) Đoković - Cicipas (4,00)

Zanimljivo, Nadal nikada u bogatoj karijeri nije osvojio završni masters.

Zelena grupa nastavlja sa mečevima u utorak, Fric će od 15 časova igrati protiv Feliksa Ožea Alijasima, dok će Nadal od 21 čas za protivnika imati Kaspera Ruda.

Program u Torinu nastavlja se u ponedeljak. Prvi na teren od 14 časova izlaze Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, a od 21 čas gledačemo okršaj Stefanosa Cicipasa i Novaka Đokovića, drugi u samo devet dana. Srbin i Grk su igrali fantastično polufinale mastersa u Parizu koji je naš as dobio, ali nije uspeo da osvoji trofej u dvorani Bersi.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------


tagovi

Tejlor FricZavršni ATP turnirRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara