(©Reuters)
(©Reuters)

Nori još jedna Novakova prepreka na putu do Lendla

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 08:48

Đoković protiv Britanca vodi sa 2:0 u pobedama

Ispao je Karlos Alkaras, ostao je Novak Đoković da spasava interesovanje navijača za masters u Rimu.

Večni grad je, može se reći, jedna od Novakovih „kuća“, jer je šest puta tu dolazio do trofeja. Prvi put još 2008. godine. Poslednji put – prošle. Kada Đoković hvata pravi zalet za Rolan Garos, to čini u Rimu, tu podiže svoju igru do maksimalnog broja obrtaja, pumpa samopouzdanje pred odlazak u Grad svetlosti.

Izabrane vesti

I prošle godine je imao putanju kao ove, dobar deo sezone je silom prilika morao da propusti, ali mu to nije smetalo da u Rimu dođe do trofeja. I sada izgleda kao da Novak podiže kvalitet igre, posle skromnog izdanja protiv Ečeverija bio je mnogo bolji u duelu sa Dimitrovim. A, to nije dobra vest za njegovog današnjeg protivnika Kamerona Norija (11.00).

Levoruki teniser rođen u Južnoj Africi, a koji igra pod britanskom zastavom, eliminisao je Milera i Fučeviča u prethodne dve runde, međutim, nije u Italiju došao u najboljoj formi. Na prethodnom mastersu u Madridu ispao je još u šesnaestini finala i to od Kineza Žanga (2:1).

Nori se solidno snalazi na šljaci, od pet turnira koliko je osvojio u karijeri, dva je igrao na zemljanoj podlozi. Jedan je uzeo ove godine, u Rio de Žaneiru.

Đoković do sada nije igrao protiv Britanca na zemlji. U dva dosadašnja susreta je slavio, jednom na Vimbldonu (3:1, trava), jednom na završnom mastersu u Torinu (beton, 2:0). Tako da je jasno ko u ovaj duel ulazi kao veliki favorit.

Kako god da završi turnir, Novak će od ponedeljka biti drugi teniser sveta i sa tim statusom će krenuti za Pariz. Mada, to ne znači da na Rolan Garosu neće biti prvi favorit. Čak i ako se volšebno pojavi Rafa Nadal, koji pola godine nije odigrao meč.

Ukoliko danas prođe dalje, Đoković će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela Rune – Popirin. I biće sve bliži 94. trofeju u karijeri, čime bi se na večnoj listi izjednačio na trećem mestu sa Ivanom Lendlom.


tagovi

Novak ĐokovićKameron Noriatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara