(Reuters)
(Reuters)

Novak: Ne plašim se nikoga!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 11:01

„Priželjkivao sam priliku za revanš“, kaže srpski as pred duel sa Italijanom Muzetijem

Na prvi pogled je miran, a na drugi jedva čeka četvrtak. Da obuče odoru osvetnika i revanšira se Lorencu Muzetiju za prošlogodišnji poraz.

Rivali su isti, turnir i podloga takođe, samo se Novak Đoković nada da će ishod biti drugačiji kad se opet nameri na Italijana koji ga je pre 12 meseci zaustavio u Monte Karlu. Još ako znamo da je i 2021. Muzeti dobio prva dva seta na Rolan Garosu, pre nego što je Srbin izjednačio i poveo sa 4:0 u odlučujućem, a onda se protivnik predao, postaje jasno koliko sudar na šljaci ume da bude komplikovan za prvog tenisera sveta.

Izabrane vesti

Naročito ako se zna da je Muzetijev sunarodnik Janik Siner dobio Novaka zimus na Australijan openu.

Ne plašim se nikoga i ničega. Priželjkivao sam priliku za revanš. Lorenco je jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima veoma lep bekhend jednom rukom. Jedan je od tenisera koji najviše obećavaju, ne samo iz Italije, nego iz celog sveta“, pohvalio je Đoković rivala u narednom kolu,.

Kurtoazno, ali svi znamo da je mnogo jači na delima nego na rečima.

Muzeti je potpuno drugačiji teniser od Safijuljina, ali se nadam da ću moći da pružim maksimum. Dopada mi se kako sam odigrao susret sa Rusom, u poređenju sa prvom partijom iz prošle godine. Na terenu sam se osećao sjajno. Turnir u Monte Karlu je prvi veliki na šljaci, a šest ili sedam godina nisam ovde imao ovako dobar start. Stalno sam se mučio. S druge strane, tek je početak, jedan meč sam odigrao i nadam se da ću nastaviti sa u dobrom ritmu, partije će biti sve teže“.

Iz stručnog ugla zanimljivo je pratiti Novakove igre na prvom turniru na kome mu trener nije Goran Ivanišević. Posle raskida sa njim, sedmicama brigu o Đokoviću vodi Nenad Zimonjić. Zasad, neformalno, jer mu zvanično nije trener.

Dopada mi se kako sam se osećao na terenu, kako sam udarao lopticu. Dve ili tri nedelje treninga sa Zmonjićem i sa ostatkom tima su se isplatili. Uložili smo mnogo sati u analizu igre, kretanje i stvari na kojima nisam radio u prvih nekoliko takmičenja u ovoj godini. Zaista sam zadovoljan kako sam odigrao prvi meč“, dodao je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićMasters Monte KarloATPTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara