Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina (Foto: Reuters)
Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina (Foto: Reuters)

Novak odmoran dočekuje osminu finala, Fokina mu predao meč

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 01:59

Španac zbog problema sa leđima nije bio u stanju da nastavi duel

U dublu se nije proslavio, ispao je već na startu turnira, ali je u singlu Novak Đoković uspešno započeo učešće u Sinsinatiju. Vratio se drugi reket sveta tenisu posle mesec dana pauze, mada ne na način na koji bi želeo. Jeste savladao Alehandra Davidoviča Fokinu u drugom kolu mastersa u Ohaju, ali tek pošto mu je španski teniser predao meč početkom drugog seta, samo nekoliko minuta pošto je Đoković osvojio prvi (6:4).

Očekivali su ljubitelji tenisa u drugom kolu spektakl, uzbudljiv okršaj između srpskog i španskog tenisera kakav su gledali na Rolan Garosu, ali su u petom susretu dvojice rivala mogli da uživaju svega 40 minuta, pre nego što je zbog problema sa leđima 23. teniser sveta bio primoran da preda meč.

Izabrane vesti

Do tog trenutka gledali smo vrlo interesantan meč, sličan onom sa Filip Šatrijea od pre dva i po meseca. I tada je Novak slavio i to sa maksimalnih 3:0, ali je Davidovič Fokina večeras, baš kao i onda u trećoj rundi Rolan Garosa, imao šta da traži. Problemi sa leđima prvi put su se javili sredinom prvog seta, pri vođstvu 4:3 za srpskog tenisera, kada je Španac zatražio medicinski tajm-aut.

Po povratku sa istog Đoković je odmah napravio prvi brejk na meču, ali je već u narednom gemu Davidovič Fokina uzvratio. Međutim, Novak je ekspresno još jednom oduzeo servis rivalu iskoristivši drugu brejk, odnosno set loptu, čime je stigao do vođstva u setovima.

Ispostavilo se da je ubrzo po završetku prvog seta usledio i kraj meča pošto je 24-godišnji Španac i pored želje da nastavi borbu zbog bolova u leđima posle dva poena u drugom setu morao da odustane.

Bila je, inače, ovo Novakova prva pobeda u Sjedinjenim Američkim Državama posle dve godine, jer, podsetimo, zbog zabrane ulaska u zemlju nije igrao na tlu Amerike još od poraza od Danila Medvedeva u finalu US opena 2021. godine.

Đokovića u narednoj rundi očekuje naizgled lak zadatak pošto će igrati sa iskusnim Francuzom Gaelom Monfisom, kojeg je dobio u svakom od prethodnih 18 međusobnih okršaja.



tagovi

Novak ĐokovićAlehandro Davidovč FokinaATP SinsinatiMasters u Sinsinatiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara