(Reuters)
(Reuters)

Novaka uzbuđuje Los Anđeles, možda će biti na OI 2028

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 09:59

Đoković poručuje da je sve otvoreno

Pred Novakom Đokovićem je učešće na petim Olimpijskim igrama. San o osvajanju zlatne medalje i dalje je aktuelan, čini se i kao jedan od glavni ciljeva najboljeg tenisera sveta u 2024, a pokušaće da ga ostvari u Parizu.

Kad se takmičenje u glavnom gradu Francuske okonča, odmah će početi da se prave projekcije za naredni olimpijski turnir, u Los Anđelesu, međutim, Srbinu će tad biti 41 godina i veliko je pitanje da li će telo, o kome doduše baš vodi računa, biti u stanju da za četiri leta isprati zahteve igranja na visokom nivou.

Izabrane vesti

A tema učešća na Igrama 2028. nametnula se zato što je Đoković trenutno na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, gde napada pehar na Mastersu Indijan Velsa.

Sve je u igri, samo ne znam koliko mi je ostalo… Ta misao me uzbuđuje, ali Los Anđeles je vrlo daleko. Olimpijske igre su svake četiri godine, ne mogu da se obavežem da ću igrati tamo. Idem godinu po godinu, videću koliko me telo služi i koliko mogu da budem posvećen i strastven, motivisan da svakodnevno radim stvari koje sam radio najveći deo svog života“, precizirao je Novak.

Podsećamo da je olimpijsko zlato jedino veliko dostignuće koje 37-godišnjem Beograđaninu nedostaje u bogatoj karijeri. U Pekingu 2008. je osvojio bronzu, meč za treće mesto je gubio u Londonu 2012. i Tokiju 2021, dok ga je 2016. u Rio de Žaneiru eliminisao u početnom kolu Huan Martin del Potro.

Postaje sve teže i teže, ali i dalje volim ovaj sport, i dalje se takmičim na najvišem nivou, i dalje sam broj jedan. U ovom trenutku osećam da želim da nastavim i da pokušam da ispišem još istorije, hajde da vidimo dokle mogu da doguram“, ostavio je tu temu otvorenom Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićATPTenisOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara