Đoković i Federer (©Reuters)
Đoković i Federer (©Reuters)

Novakova poruka Rodžeru: Teško je videti ovaj dan, tvoja karijera je postavila nivo izvrsnosti

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 16:13

I najbolji srpski teniser se oglasio povodom vesti o povlačenju švajcarskog asa

Brojne velike mečeve odigrali su Novak Đoković i Rodžer Federer jedan protiv drugog. Prvi sada već davne 2006. godine na mastersu u Monte Karlu, kada je Švajcarac slavio 2:1. Poslednji - u polufinalu Australijan opena 2020, kada je Đoković bio uspešniji (3:0). Ukupno su snage odmerili okruglo 50 puta, a konačan bilans glasi 27:23 u korist Srbina.

Jasno je da je reč o jednom od najvećih ne samo teniskih, već sportskih rivalstava ikada. S Rafom Nadalom, podigli su tenis na viši nivo i svoje nadmetanje učinili zanimljivim čak i onima koje ne privlači "beli sport".

Izabrane vesti

Poslednjih godina intenzitet je, ipak, splasnuo. Godine su učinile svoje i povrede postale jače od čelične volje, a prvi je "dosta" rekao najstariji. U četvrtak je Rodžer Federer objavio da se povlači iz takmičarskog tenisa. Još Lejver kup u Londonu sledeće nedelje i - kraj. Nastaviće da igra, ali samo revijalne mečeve.

Ta vest odjeknula je svetom i naišla na brojne reakcije. Među onima čija se reč čekala je, naravno, Novak Đoković.

"Rodžer, teško je videti ovaj dan i preneti rečima sve što smo zajedno delili u ovom sportu. Više od decenije neverovatnih trenutaka i bitaka kojih treba da se sećamo. Tvoja karijera postavila je nivo šta znači izvrsnost i voditi se integritetom i ravnotežom. Čast mi je poznavati te na terenu i van njega, i što ću te poznavati još mnogo godina koje dolaze. Znam da će ovo novo poglavlje sadržati neverovatne stvari za tebe, Mirku, decu, sve vaše voljene, a Rodžerovi fanovi još imaju mnogo čemu da se raduju. Od naše porodice vašoj, želimo vam mnogo radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujem se što ćemo proslaviti tvoja dostignuća i videti se u Londonu", napisao je Đoković na svom instagram profilu uz nekoliko zajedničkih fotografija sa Federerom.



tagovi

Rodžer FedererNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara