©AFP
©AFP

Đoković bez milosti prema Mileru: Novak ekspresno do druge runde i povratka na vrh ATP liste

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 06:44

Srpski teniser za 96 minuta stigao do drugog kola US Opena 3:0 (6:0, 6:1, 6:3)

Posle dve godine i poraza u finalu od Danila Medvedeva, Novak Đoković se na impresivan način vratio na pozornicu US Opena savladavši Aleksandrea Milera u tri seta (6:0, 6:2, 6:3) i posle samo 96 minuta borbe.

Francuski teniser, čiji je najveći domet na najprestižnijim turnirima plasman u drugo kolo Australijan opena 2021. godine, odnosno isti učinak na ovogodišnjem Vimbldonu, predstavljao je topovsko meso za raspoloženog Đokovića koji je potvrdio da na krilima osvojenog Sinsinatija motivisano kreće ka 24. grend slem kruni.

Izabrane vesti

Inspirisani Đoković furiozno je otvorio duel te je do prvog seta stigao bez izgubljenog gema, za samo 23 minuta. Posebno impresivan srpski teniser bio je na svoj servis te je Mileru prepustio tek dva poena u tri gema.

Francuski teniser praktično nije stigao ni da natera Đokovića da se oznoji, a već je imao set zaostatka. Još u nokdaunu Miler je servisom otvorio i drugi set, ali je rasplet bio sličan prethodnom pa je rekorder po broju grend slem titula brejkom nastavio dominaciju, a potom na svoj servis potvrdio prednost. Najzad, posle osam gemova, Miler se pomerio sa mrtve tačke i osvojio prvi gem. Odgovor Francuza nagoveštavao je nešto neizvesniju borbu u nastavku, ali je dominantni Doković bez previše poteškoća stigao do drugog seta.

Uprkos dominaciji protivnika 84. teniser sveta je uspeo da u drugom setu stigne do brejka, zahvaljujući Novakovim duplim greškama, ali nije uspeo da uzdrma rivala koji je posle sat vremena borbe stigao na set od pobede.

Na otvaranju trećeg seta Francuz je izbegao brejk i tako izbegao scenario iz prethodna dva seta. Usledio je niz gemova koje su teniseri osvojili na svoj servis, a osetna prednost očigledno je uticala na pristup i koncentraciju osvajača 23 grend slem titule, s obzirom na to da u prva tri gema na servis rivala nije osvojio ni poen. Ipak, razlika u kvalitetu došla je do izražaja i u trećem setu, pa je Đoković pri rezultatu 3:3 i 30:30 iskoristio duplu servis grešku rivala i brejk šansu rutinski pretočio u vođstvo. Još jednom izgubivši korak u borbi sa Srbinom, 84. teniser sveta je i potpuno klonuo, te je tačku na učešće na ovom turniru stavio duplom servis greškom za još jedan Đokovićev brejk i definitivnu pobedu.

Trijumfom nad debitantom u glavnom žrebu US Opena, Đoković je 17. put u bogatoj karijeri prošao prvo kolo prestižnog turnira u Njujorku i napravio prvi korak ka 24. grend slem tituli.

Pobedom nad Milerom, usled činjenice da je prethodne godine propustio učešće na US Openu, Đoković je obazbedio povratak na čelo ATP liste, pa će narednog ponedeljka preteći aktuelnog lidera na tabeli Karlosa Alkaraza.

Naredni izazov za srpskog tenisera će predstavljati duel drugog kola protiv Zapate Miralješa koji je u tri seta savladao Itana Kvina.


tagovi

US openUS Open 2023Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara