(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković brani u Madridu titulu koju je osvojio pre tri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 10:47

Posle toga nije ni igrao u glavnom gradu Španije

Poslednji put kada je igrao u Madridu Novak Đoković je osvojio titulu. Zvanično se više ne vodi kao branilac titule, ali najboljeg tenisera sveta nakon te 2019. godine, kada je podigao trofej, niko nije pobedio u glavnom gradu Španije.

Slučaj je takav da naredne godine, zbog pandemije korona virusa, mastersa nije ni bilo, dok je prošle godine Đoković preskočio turnir, pa se danas kao zvanični prvak Madrida vodi Aleksander Zverev.

Izabrane vesti

Novak je, dalje, kralj Madrida samo bez zvanične krune, a danas će krenuti u pohod da ponovo, četvrti put u karijeri, zavlada prestonicom Španije. I na startu, u drugom kolu, protivnik će mu biti stara mušterija, igrač koji ga nikada do sada nije pobedio – Gael Monfis (ne pre 16 časova).

Francuz je posle više od mesec dana pauze zaigrao u prvom kolu turnira i eliminisao Himena Valeru sa 2:0, tako da sa malo mečeva u „nogama“ ide na megdan čoveku od kojeg je izgubio svih 17 puta. Ipak, ono što može da malo podigne veru Monfisu je što je u poslednjem duelu sa Đokovićem, u polufinalu Dubaija 2020. imao tri meč lopte, ali ih – nije iskoristio. I izgubio je.

Današnji meč ima dodatnu specifičnu težinu za Novaka, pošto mu je pred početak turnira obrisano 490 bodova, pa na današnji dan je u zaostatku u odnosu na Danila Medvedeva. Ukoliko bi srpski as danas izgubio, pa bi na sledećem izdanju ATP liste na drugo mesto, ali samo jedna pobeda, ova nad Monfisom, vraća ga na prvu poziciju i donosi mu bar još jednu nedelju na svetskom tronu.

Turnir u Madridu je Novak Đoković obeležio još 2009. godine. Tada su on i Nadal u polufinalu odigrali najduži meč u istoriji tenisa na dva dobijena seta. Španac je slavio sa 3:6, 7:6, 7:6 posle četiri sata i tri minuta igre. Tri godine kasnije Federer i Del Potro su u Londonu oborili taj rekord.

Mogli bi ove godine Đoković i Nadal da probaju da vrate taj rekord u svoje vlasništvo, jer bi po projekciji žreba trebalo da se sretnu u polufinalu. Ako obojica dođu do njega...


tagovi

Novak ĐokovićATP MadridGael Monfis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara