(Reuters)
(Reuters)

Đokovićev vulkan emocija: Suprotstavio sam se provokatorima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.01.24. | 14:32

Naš as reagovao na dobacivanja publike

Problemi na terenu, problemi i van njega. Na kraju se završilo dobro po Novaka Đokovića, ali je bilo stresnih situacija. Kako u samoj igri, naročitom tokom drugog seta duela sa Aleksejom Poporinom, tako i kad je neko iz publike, za vreme četvrte deonice, dobacivao Srbinu.

Nije prvi put da je pobedio i rivala i gledaoca ti ga je pozvao da siđe sa tribine i kaže mu u lice šta ima. Ostala je misterija šta je tačno uznemirilo najboljeg tenisera planete, mada i sam priznaje da su ga te reči, makar privremeno, izbacile iz ravnoteže.

Izabrane vesti

Otuda je razumljiva reakcija na kraju meča drugog kola Australijan opena, kad se okrenuo prema nekom u gledalištu i urlikom proslavio pobedu nad domaćim predstavnikom.

Taj urlik je, jednostavno, izašoa iz mene. Osećao sam da posedujem dosta emocija posle meča. Atmosfera nije bila baš sjajna, ako sagledamo sve okolnosti, dobacivali su nam sve vreme između prvog i drugog servisa. Borio sam se sa tim, ali i sa samim sobom. Neke stvari moram da prihvatim. Neke su bile frustrirajuće. Bilo je mnogo dobacivanja, zato sam jednog navijača pozvao da mi kaže šta ima u lice“, prepričao je vidno nezadovoljni Đoković, koga je Nik Kirjos, sada u ulozi TV komentatora, ohrabrio zbog tog ponašanja i rekao da bi on veorvatno dotičnog „dovukao na teren“.

Đoković je bio smireniji, ali je dobro upamtio šta se desilo.

Suprotstavio sam se provokatorima u lice. Posle su se izvinjavali. Verujem da je Nik Kirjos zadovoljan“, konačno se nasmejao Nole, koji u Melburnu sada ima učinak od 30 uzastopni pobeda.

Ukupno 91 slavlje i samo osam poraza na prvom grend slemu sezone, što čini procenat od 92 odsto. Primera radi, Rafael Nadal na Rolan Garosu ima učinak od 97,4 odsto pobeda, a Bjorn Borg 93% na Vimbldonu.

Priznao je Nole da ni na drugoj stanici na putu ka trofeju nije izgleda kako je želeo.

Popirin je u pojedinim delovima bio bolji. To je trajalo set i po, ali sam uspeo da iskoristim momentum. Ništa specijalno nisam radio kad sam spasavao set lopte u trećem setu. Jednostavno, Aleksej je imao lak forhend, ali je promašio. Ne igram najbolje moguće u ovom trenutku. Ovakvih situacija sam imao dosta tokom karijere, ali ovo je grend slem, uslediće pauza do sledećeg kola i biće prilike da se oporavim“.

A onda sledi duel sa Argentincem Tomasom Ećeverijem, koji je dobio Gaela Monfilsa.

Neka bude slična situacija kao prošle godine, kad sam u prvom izgubio set, a onda nijedan do kraja. Za mene je važno da igram što je bolje moguće, da pronađem odgovarajuću formu. Uvek je teško u početnim kolenima, teniseri nemaju šta da izgube, daju sve od sebe, međutim, nadam se da ću napredovati kako turnir bude odmicao“, dodao je Đoković.


tagovi

TenisATPNovak ĐokovićAustralijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara