Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đokovićeva 298. nedelja

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.12.20. | 08:23

Novak sve bliži Federeru

Novi ponedeljak, nova recka na zidu Novaka Đokovića. Još jedna nedelja u kojoj će biti teniski kralj.

Srpski as je danas počeo 298. nedelju na tronu i do kraja godine će probiti magičnu granicu od 300 sedmica na prvom mestu ATP liste. Jasno, tu se njegova dominacija neće završiti, svi su pogledi uprti ka martu, kada bi Đoković trebalo da obori rekord koji drži Rodžer Federer od 310 nedelja na mestu teniskog kralja.

Izabrane vesti

Teniska sezona je gotova, igrači se odmaraju i čekaju da vide kada će se nastaviti, da li će biti turnira u Australiji u januaru, što je malo verovatno, pošto će i prvi grend slem u sezoni, Australijan open, biti gotovo sigurno pomeren za februar.

To neće mnogo uticati na Đokovićevu poziciju, pošto je on obezbedio, bez ijednog novog osvojenog boda, da sedi na tronu do 1. februara i do 305. nedelje na čelu teniskog karavana.

Svetska lista bila je zamrznuta u periodu od 23. marta do 23. avgusta ove godine, ukupno 22 nedelje, a sve vreme na prvom mestu je bio Đoković, ali mu se taj period ne računa u ovih 298 sedmica. Da li je srpski as time oštećen, otvoren je prostor za diskusiju.

Od aktivnih igrača, pored Federera i Đokovića, na prvom mestu ATP liste bili su još Rafael Nadal, koji je vladao 209 nedelja i Endi Mari, koji je skupio 41 sedmicu na tronu.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererRafael NadalTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara