©Reuters
©Reuters

Olga sat vremena delovala nezaustavljivo, a onda je Žaber zaigrala na iskustvo i provukla se do osmine finala Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 22:07

Srpkinja igrala na visokom nivou više od sat vremena, ali je onda izgubila bitku sa Tunišankom - 6:4, 4:6, 2:6

Više od sat vremena igre u trećem kolu Rolan Garosa, protiv Tunišanke Ons Žaber, Olga Danilović je delovala nezaustavljivo. Često je sedma teniserka sveta uzdisala nakon razmene udaraca sa nadahnutom Srpkinjom, ali je onda iz tog bezizlaznog stava počela lukavo da osvaja poene i na iskustvo dođe do velikog preorketa - 6:4, 4:6, 2:6.

Danilović je odisala samopouzdanjem i sigurnošću, što joj je donelo prvi set. Meč je prelomnjen sredinom drugog seta, kada je Žaber primorala Olgu na dva brejka, ali i značaju potrošnju energije, što je rezultirala izjednačenjem u setovima. Okršaj je tada psihološki prešao na stranu Tunišanke, koja je to umela da iskoristi i u potpunosti preokrene meč u svoju korist...

Izabrane vesti

Olga ima razloga za zadovoljstvo, pošto će sa 105. skočiti na 97. mesto VTA liste, što je samo mesto iznad njenog najboljeg plasmana koji je ostvarila u oktobru 2018. godine.

Prvi set je jasno pokazao kakvu koncentraciju ima mlada srpska teniserka. Osvojila je brejk pri rezultatu 4:3, ali potom odmah izgubila poen na svoj servis. Ipak, usledila je ekspresna reakcija, serija bez izgubljenog poena i brejk koji je rešio pitanje pobednika prvog seta.

Slična reakcija je usledila u drugom setu, ali nije bila dovoljna da bi se prelomilo pitanje pobednika. Žaber je napravila brejk pri rezultatu 2:2, a potom sprečila čak četiri brejk šanse srpske teniserke. Problemi sa bekhendom u tim trenucima predstavlali su veliki problem za Olgu, pa je Tunišanka otišla na 4:2. Ipak, srpska teniserka je bila uporna, smanjila je na 3:4, a onda od 0:40 u osmom gemu stigla do dve brejk šanse i onu drugu krunisala izjednačenjem (4:4). Ipak, to kao da joj je oduzelo previše energije, pa je daleko iskusnija protivnica stigla do dva vezana gema i izjednačenja u setovima.

Ispostavilo se da je to bio psihološki preloman trenutak na meču. Žaber je napravila brejk pri rezultatu 1:1, a potom na 3:1, što je predstavljalo ogroman zaostatak za Danilovićevu. Olga je treći put izgubila svoj servis pri rezultatu 2:4, što je bio njen kraj na ovogodišnjem Rolan Garosu. Žaber je vezala dva poena, iskoristila drugu meč loptu i zakazala okršaj sa Bernardom Perom, u kojem će se voditi bitka za četvrtfinale.



tagovi

Rolan GarosOlga DanilovićOns Džaber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara